Spiegel: Ο Τσίπρας δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του σε Γιούνκερ - Σουλτς

«Η Αθήνα ελπίζει, λόγω του κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας, σε φρέσκο χρήμα από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, αλλά αποφεύγει συγκεκριμένες πολιτικές δεσμεύσεις», αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, προσθέτοντας ότι «για τον λόγο αυτό αυξάνεται στις Βρυξέλλες η οργή για την ελληνική κυβέρνηση».

Το δημοσίευμα, με τίτλο: "Η Ελλάδα στην κρίση του ευρώ:  Άδεια ταμεία, κενές περιεχομένου υποσχέσεις", σημειώνει ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, στις συναντήσεις που είχε μαζί τους στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή, ότι χρειάζεται επειγόντως χρήματα.

Σύμφωνα με το Spiegel, οι Γιούνκερ και Σουλτς ζήτησαν από τον Τσίπρα στις Βρυξέλλες να καταπραΰνει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης πριν από τη σύνοδο κορυφής, αποστέλλοντας μία επιστολή, με την οποία θα δεσμευόταν για τις αποκρατικοποιήσεις και  αποτελεσματικό φορολογικό έλεγχο.

«Ο Τσίπρας», συνεχίζει το περιοδικό, «υποσχέθηκε σε γενικές γραμμές να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, αλλά στη συνέχεια φαίνεται να άλλαξε την άποψή του».

«Δεν υπάρχει σχέδιο να σταλεί κάποια επιστολή», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο SPIEGEL ONLINE.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ