Μακελειό στην Τυνησία: 8 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση στο μουσείο Μπαρντό!

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας έχουν περικυκλώσει τρεις ενόπλους μέσα στο μουσείο Bardo της πρωτεύουσας, το οποίο συνορεύει με τους χώρους του κοινοβουλίου, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και άλλες μιλούν για δύο και άλλες για τρεις τρομοκράτες που κρατούν ομήρους.

Το πρωί της Τετάρτης η αντιτρομοκρατική της χώρας ανταπέδωσε τα πυρά σε άγνωστους άντρες με καλάσνικοφ, ενώ εκκενώθηκε και το κτίριο της Βουλής από τους βουλευτές. Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι οκτώ νεκροί, ένας εκ των οποίων είναι Τυνήσιος και οι άλλοι τουρίστες - με τις πληροφορίες και εδώ να παραμένουν συγκεχυμένες από μέσο σε μέσο -  σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού εσωτερικών της χώρας.
Ο ιδρυτής του δημοκρατικού κόμματος της Τυνησίας Νεχίμπ Τεσμπί, οι τρεις άνδρες τρύπωσαν στο πίσω μέρος τουριστικού λεωφορείου προκειμένου να καταφέρουν να εισέλθουν ανενόχλητοι στο εσωτερικό του μουσείου.

 
Σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών τρεις  άνδρες οπλισμένοι με καλάσνικοφ επιτέθηκαν στο μουσείο Μπαρντό. "Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ένας τουρίστας είναι τραυματίας" δήλωνε τότε ο Τυνήσιος υπουργός. Οι πληροφορίες που προέκυψαν στη συνέχεια κάνουν λόγο για τρεις άνδρες, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα με αναφορά σε δηλώσεις του Νεχίμπ Τσεμπί.

Νωρίτερα, ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας "Mosaique FM" μετέδιδε πως σημειώθηκαν δύο μεγάλες εκρήξεις από το μουσείο. Πρώτος ο τηλεοπτικός σταθμός Infos40 της Τυνησίας μετέδωσε την είδηση ύπαρξης νεκρών. Ειδικός από τη χώρα δηλώνει πως στόχος ήταν εξ' αρχής το μουσείο και όχι η Βουλή, αφού πέριξ του κοινοβουλίου υπάρχει στρατιωτική μονάδα, αστυνομικό τμήμα και τα μέτρα ασφαλείας θεωρούνται "αυστηρά".


 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστορικού Τόμας Σνεγκάροφ, το μουσείο εκθέτει "προ-ισλαμικούς θησαυρούς" και η επίθεση μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρείται. Όπως σημειώνει στο twitter τρομοκρατικές ομάδες είχαν επιτεθεί τις τελευταίες ημέρες και σε άλλα σημεία με στόχο τέτοιου είδους μνημεία πολιτισμού.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ