Έκτακτο τηλεφώνημα Ομπάμα σε Μέρκελ: "Κάντε ρεαλιστική συμφωνία με την Ελλάδα"

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, για το θέμα της Ελλάδας είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Ομπάμα ζήτησε από την κυρία Μέρκελ να γίνει προσπάθεια ώστε να βρεθεί μια λύση και να υπάρξει μια ρεαλιστική συμφωνία για την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, ο Αμερικανός πρόεδρος επανεξέτασε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προσπάθειες να υπάρξει μια πραγματιστική συμφωνία που θα «χτίζει» επάνω στις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε με την Άνγκελα Μέρκελ και για το θέμα της Ουκρανίας και συμφώνησαν για την πλήρη και απρόσκοπτη εφαρμογή των τριών συμφωνιών του Μινσκ ώστε να υπάρξει μια βιώσιμη και ειρηνική επίλυση στη διαμάχη στη χώρα.

Επανέλαβαν την συμφωνία τους ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μέχρις ότου να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της που πηγάζουν από τις συμφωνίες του Μινσκ.

Ο Πρόεδρος και η Καγκελάριος συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη παροχής οικονομικής βοήθειας για την Ουκρανία καθώς θα εφαρμόζει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Στη συζήτησή τους επανεξέτασαν και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προσπάθειες να υπάρξει μια πραγματιστική συμφωνία που θα «χτίζει» επάνω στις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ