Warehouse: Το στέκι της Αθήνας που συνδυάζει αρμονικά καφέ, κρασί και cocktail!

Το Warehouse αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου στέκια. 

Ένα μέρος που επιλέγω αρκετά συχνά για τον καφέ μου, μιας και οι speciality επιλογές του στις ποικιλίες και η άψογη τεχνογνωσία του πάνω στο αντικείμενο το καθιστούν μία από τις καλύτερες επιλογές στην πόλη για τους λάτρεις του συγκεκριμένου ροφήματος.

Από την άλλη είναι ένα μικρό, cozy και urban μαγαζί σαν αυτά που αγαπώ να βλέπω στο κέντρο της πόλης μου και που πάντα αντιμετωπίσω ευχάριστα κυρίως χάρη στο φιλόξενο περιβάλλον τους.

Σε παρόμοιο επίπεδο με τον καφέ βρίσκεται και το κρασί. Διαθέτει ένα αξιοπρεπέστατο κελάρι, προτείνει τις ετικέτες του με άριστη γνώση τόσο του αντικειμένου όσο και του pairing με το φαγητό και έτσι δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η πλειονότητα των πελατών του θα έρθει εδώ αν όχι για καφέ, σίγουρα για κρασί.

Ένας τρίτος παράγοντας είναι και το φαγητό. Το επίπεδο εδώ παραμένει αξιοπρεπές και λιτό, χωρίς φαμφάρες και απόπειρες εντυπωσιασμού, ένα «τσικ» περισσότερο από αυτό που περιμένουμε από ένα wine bar, ένα «τσικ» λιγότερο από αυτό που περιμένουμε από ένα εστιατόριο.

Για ποτό η αλήθεια είναι πως δεν το είχα επιλέξει ως τώρα. Πάντα παρατηρούσα πως υπήρχε στον χώρο μια μικρή αλλά ενδιαφέρουσα κάβα ωστόσο πρόσφατα είχα την πρώτη μου επαφή και με τα cocktail του.

 

Η κάρτα του είναι λιτή και προσεγμένη, όσο τουλάχιστον θα ήλπιζα. Και αυτό από μόνο του με οδήγησε στο συμπέρασμα πως το γενικότερο concept του Warehouse θέλει, και τελικά καταφέρνει, να ισορροπεί άψογα πάνω στην λεπτή γραμμή που ξεχωρίζει κάτι το φτωχό από κάτι το αξιοπρεπές.

Με απλά λόγια, ναι, στο Warehouse θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε για καφέ ή για κρασί. Όταν όμως θελήσουμε να φάμε τα πιάτα του θα μας καλύψουν πλήρως. Και όταν θελήσουμε να πιούμε σκληρό αλκοόλ πάλι το ίδιο θα συμβεί.

Τα cocktail του λοιπόν είναι 19 στο σύνολο και είναι στην πλειονότητά τους κλασικές συνταγές, ή συνταγές που έχουν πειραχτεί ελάχιστα. Η λίστα είναι επιμελημένη από τον Αχιλλέα Καραουλάνη, ένας από τους πιο έμπειρους και παλιούς bartender στον χώρο ενώ εκτελούνται άψογα από τον Αναστάση Ιωάννου ο οποίος αποτελεί και έναν από τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού μαζί με τον αεικίνητο Γιώργο Λουκά ο οποίος επιμελείται κυρίως το κομμάτι του καφέ.

Στο Warehouse, μ’ αυτά και μ’ αυτά θα απολαύσετε ένα από τα καλύτερα εκτελεσμένα Hemingway Daiquiri και μάλιστα στην αυθεντική του συνταγή χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Θα πιείτε μία τρομερά ενδιαφέρουσα παραλλαγή του Mai Tai σερβιρισμένη σε κουπέ ποτήρι χωρίς πάγο, ενώ αν περάσετε λίγο από τον χρόνο σας με τον κύριο Ιωάννου και τον εμπιστευτείτε θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα με ένα long drink φτιαγμένο με Campari, Vermouth Del Professore, Cocchi Amaro και ένα απογέμισμα με grapefruit σόδα, ένα άψογο low alcohol cocktail που δροσίζεται επιπλέον με φρεσκοκομμένες και αρωματικές φλούδες από αγγούρι και που ταιριάζει αρμονικά με το όλο concept του χώρου που θέλει να κρατά το κρασί στο επίκεντρο ακόμη και το βράδυ.

Το Warehouse με ξάφνιασε λοιπόν ευχάριστα κυρίως χάρη στην ισορροπία που κρατά σε όλα του τα πόστα. Εκτελεί χωρίς να προκαλεί, προτείνει μόνο ό, τι γνωρίζει και δεν ξεχνά πως το μπαρ εδώ αποτελεί μόνο μία από τις παραμέτρους ενός concept που ποτέ δεν ήθελε να προσελκύσει τους λάτρεις του σκληρού αλκοόλ. Η επιτυχία του ωστόσο είναι πως ικανοποιεί ακόμη και αυτούς.

(Μαυρομιχάλη & Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια)

Πηγή: Fnl-guide.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ