Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα-Μέρκελ - Τα 2 μπουκάλια ουίσκι, το στήθος πάπιας και το πρωτότυπο δώρο στην Καγκελάριο!

Σχεδόν επτά ώρες βρέθηκαν κοντά ο Αλέξης Τσίπρας και η Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ενώ τουλάχιστον τρεις ώρες κράτησε το δείπνο εργασίας που παρέθεσε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού η Γερμανίδα καγκελάριος

Πέραν αυτών όμως, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για δέκα ακόμα λεπτά ολομόναχοι στο γραφείο της Α. Μέρκελ, σχολιάζει η εφημερίδα «Bild» και προσθέτει: «Τέτοια προσοχή δεν δόθηκε σε κανέναν άλλο Ευρωπαίο ηγέτη από την καγκελαρία».

Οι δύο ηγέτες απόλαυσαν στήθος πάπιας, κόκκινο λάχανο και πουρέ πατάτας το οποίο συνόδευσαν με μία πιατέλα τυριών. Για αρμονική συνάντηση των δύο ηγετών κάνει λόγο  η γερμανική εφημερίδα  σχολιάζοντας πως όταν επέστρεψε αργά το βράδυ στο πολυτελές ξενοδοχείο «Marriott» που βρίσκεται στην καρδιά του Βερολίνου, την Potsdamer Platz, o Έλληνας πρωθυπουργός πήγε απευθείας στο δωμάτιό του, που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Bild»,η σουίτα στην οποία κατέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κοστίζει 259 ευρώ τη βραδιά. Εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή άνοιξαν δύο μπουκάλια ουίσκι.

Τέλος σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt», ο Aλέξης Τσίπρας έκανε δώρο στην Άνγκελα Μέρκελ μία αφίσα με τον Ότο Ρεχάγκελ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ