Στον τόπο της συντριβής του Airbus μετέβησαν για ενημέρωση Μέρκελ, Ολάντ & Ραχόι (βίντεο)

Μία ημέρα μετά την αεροπορική τραγωδία στις Γαλλικές Άλπεις όπου κατέπεσε το Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings παρασύροντας στο θάνατο 150 επιβαίνοντες, την περιοχή επισκέφθηκαν η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι.

 

Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες ενημερώθηκαν από αξιωματικούς που βρίσκονται στο σημείο της τραγωδίας και συντονίζουν την επιχείρηση εντοπισμού των σορών των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους.

Όπως τους ενημέρωσε ο αρμόδιος, η συνεργασία των αρχών των εμπλεκόμενων χωρών είναι στενή, ενώ γίνεται χρήση των τοπικών αεροδρομίων και σιδηροδρομικών σταθμών για την άφιξη των συγγενών των επιβαινόντων του Airbus. Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως ήδη κάποιοι από τους αγαπημένους των θυμάτων βρίσκονται στην περιοχή όπου τους έχουν υποδεχθεί διερμηνείς και αρμόδιοι που ασχολούνται με την ψυχολογική υποστήριξή τους.

Μάλιστα, ο αξιωματικός ενημέρωσε του τρεις Ευρωπαίους ηγέτες πως υπάρχουν ήδη 40 διερμηνείς για την εξυπηρέτηση των συγγενών των θυμάτων.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Lufthansa ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν δύο ειδικές πτήσεις με προορισμό τη Γαλλία για συγγενείς και φίλους των επιβαινόντων του μοιραίου αεροσκάφους. 

Μάλιστα, στους 60 υπολογίζονται οι ψυχολόγοι και γιατροί που περιμένουν τους συγγενείς των θυμάτων στο ξενοδοχείο Don Jaime της Βαρκελώνης όπου αναμένεται να φτάσουν μέχρι να μεταβούν στο σημείο της τραγωδίας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ