Ελληνικό ροζέ....με άρωμα Προβηγκίας και στην Υγειά σας!‏

Εδώ και μέρες, καλοσωρίζουμε κάθε στιγμή την Άνοιξη. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνουμε, από ότι με ένα καλό ροζέ κρασί.

Το στυλ και ο οργανοληπτικός χαρακτήρας των ροζέ κρασιών ταιριάζει απόλυτα με τις γευστικές προτιμήσεις της ανοιξιάτικης περιόδου και το πάντρεμά τους κάνει την διαφορά, ακόμα και χρωματικά. Το ενδιαφέρον είναι ακόμα μεγαλύτερο όταν προστίθεται στις επιλογές μια καινούρια αξιόλογη ετικέτα, όπως είναι το ροζέ Κτήμα Γράμψα, που έκανε το ντεμπούτο του πριν από λίγες μέρες.

Το οινοποιείο "Κλήμα Γράμψα" βρίσκεται στη Ζάκυνθο κι έκανε δυναμική είσοδο πριν από λίγα χρόνια εντυπωσιάζοντας με τις ξεχασμένες ζακυνθινές ποικιλίες, το λευκό Γουστολίδι και τον ερυθρό Αυγουστιάτη. Η γνωριμία μαζί τους ήταν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα για την ποιότητα και τις δυνατότητες των ελληνικών ποικιλιών. Η οικογένεια Γράμψα έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να αναβιώσει αυτές τις ποικιλίες και να τις κάνει γνωστές. Στα πλαίσια αυτού του στόχου, πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησαν ένα ακόμα κρασί, το Ροζέ Κτήμα Γράμψα, από Αυγουστιάτη με ένα λαμπερό σομόν χρώμα.

Τόσο το χρώμα όσο και το στυλ του σε ταξιδεύει αμέσως στην Προβηγκία. Στη μύτη ευωδιάζει κεράσια μαζί με εσπεριδοειδή και λουλούδια και στο στόμα είναι ευχάριστα γεμάτο και τραγανό, με μεγάλη επίγευση. Ένα ροζέ κρασί που διαφέρει από την πλειοψηφία των ροζέ με framboise και διεκδικεί μια θέση στο ανοιξιάτικο τραπέζι, ή βάζει καλή υποψηφιότητα ως απεριτίφ.

Κλήμα Γράμψα, Λαγωπόδo, Ζάκυνθος τηλ. 26950 92286 www.ktimagrampsa.gr

Πηγή: Athinorama.gr
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ