Α. Μέρκελ: ''Οι εξελίξεις στην τραγωδία με το Airbus είναι πέρα από κάθε φαντασία''!

Σχολιάζοντας την αποκάλυψη ότι ο συγκυβερνήτης Andreas Lubitz έριξε επίτηδες το αεροσκάφος, παρασύροντας στον θάνατο 149 ανθρώπους, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι πρόκειται για μία νέα, απλά ακατανόητη διάσταση.

 

“Κάτι σαν κι αυτό, ξεπερνάει οτιδήποτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε”, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ και υπογράμμισε την πρόθεση των γερμανικών αρχών ότι θα κάνουμε “τα πάντα για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τις έρευνες”.

"Δεν γνωρίζουμε ακόμη όλα τα γεγονότα, γι' αυτό είναι σημαντικό να συνεχιστεί η έρευνα και κάθε λεπτομέρεια να εξεταστεί σε βάθος. Τα σημερινά νέα ρίχνουν για άλλη μια φορά ένα φριχτό βάρος στους συγγενείς των θυμάτων. Οι σκέψεις μας, αυτές τις ώρες και τις ημέρες της οδύνης, είναι μαζί τους", υπογράμμισε η καγκελάριος.

Από την Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ επανέλαβε ότι δεν διαφαίνεται να υπάρχει κάποια "σύνδεση με την τρομοκρατία" στην υπόθεση της συντριβής του Α320 που εκτελούσε την πτήση από τη Βαρκελώνη για το Ντίσελντορφ.
Από την πλευρά του, το FBI ανακοίνωσε ότι έχει προσφερθεί να βοηθήσει τις γαλλικές αρχές που έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης. "Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε αίτημα για πληροφορίες ή για βοήθεια, καθώς συνεργαζόμαστε με χώρες-εταίρους μας, πολίτες των οποίων έπεσαν θύματα αυτής της τραγωδίας", σημειώνει στην ανακοίνωσή τους οι ομοσπονδιακές αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ