Good News: Δωρεάν όλες οι προπασχαλινές & αναστάσιμες εκδηλώσεις στην Αθήνα - Ύμνοι & εργαστήρια για κεριά & αυγά!

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, έχει ετοιμάσει για τις ημέρες του Πάσχα μία σειρά εκδηλώσεων, επιδιώκοντας τη διατήρηση των ηθών και εθίμων μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας να γιορτάσουν την πιο ελπιδοφόρα ημέρα του χρόνου.

Από σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου, έως τις 8 Απριλίου, με σεβασμό και κατάνυξη, μελωδίες θρησκευτικής μουσικής, ύμνοι, λαϊκοί θρήνοι, προσευχές, άριες και συμφωνικά έργα αγκαλιάζουν και τις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας, ενώ τα εκπαιδευτικά προγράμματα, για μικρούς και μεγάλους, στα Μουσεία, την Πινακοθήκη, τις Βιβλιοθήκες και τα Πολιτιστικά Κέντρα του Οργανισμού αποβλέπουν στην ανάδειξη της παράδοσής μας.

Η χορωδία του δήμου Αθηναίων ανοίγει τις εκδηλώσεις στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22)  την 1η Απριλίου, ενώ στις 3 του μήνα, στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα, συμπράττει με τον Εκκλησιαστικό Χορό του Ναού.  Στις 5 Απριλίου, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) εμφανίζεται η Συμφωνική Ορχήστρα και η χορωδία του δήμου στην Πασχαλινή τους συναυλία και τη Μ. Δευτέρα  ο Λάκης Χαλκιάς και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα παρουσιάσουν εκκλησιαστικούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6Α, Ν. Κόσμος).

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» παρουσιάζει από τις 4 έως τις 19 Απριλίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και το Λύκειο Ελληνίδων την έκθεση «Πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας στο «Σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη» (Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα).

Πάσχα στην Αθήνα
Τέλος, ο Οργανισμός στο πλαίσιο των κοινωνικού χαρακτήρα δραστηριοτήτων του, οι οποίες έχουν ως στόχο να προσφέρουν μέσα από την προαγωγή του πολιτισμού  ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη σε συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, πραγματοποιεί τρεις παραστάσεις από το Θέατρο του Νέου Κόσμου (Αντισθένους 7 & Θαρύπου) στα Νοσοκομεία Παίδων και μία συναυλία στο Γηροκομείο Αθηνών από την Αθηναϊκή Ορχήστρα του Ομίλου Βετεράνων Μουσικών Ελλάδος. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Πηγή: Nαυτεμπορική

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ