Άφαντη παραμένει η Βίκυ Σταμάτη - Που στρέφονται οι έρευνες για την απόδραση της!

Απέδρασε νωρίς το πρωί από το Δρομοκαΐτειο όπου κρατούνταν η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

 

Ο Παναγιώτης Σταμάτης είπε ότι του προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι χθες το βράδυ, όταν της μίλησε μετά την απόρριψη του αίτηματός της για αποφυλάκιση, η κα Σταμάτη ήταν εξαιρετικά ήρεμη. Πρόσθεσε πως η αδελφή του είχε αυτοκτονικούς ιδεασμούς, όπως είπε χαρακτηριστικά, και κυρίως ότι εσχάτως έλεγε συνεχώς πως θέλει να δει το παιδί της. Οι τάσεις φυγής της είχαν σχέση μόνο με το «να πάει να δει το παιδί της. Μόνο με αυτό».

Ο Παναγιώτης Σταμάτης απήθυνε έκκληση ξανά και ξανά στην αδελφή του να επιστρέψει λέγοντας πως δεν πρέπει να γκρεμίσει όσα έχουν κατορθώσει να χτίσουν με τεράστιο αγώνα για να κρατήσουν όρθιο ψυχολογικά το παιδί. Ο Παναγιώτης Σταμάτης έχει ουσιαστικά αναλάβει την ανατροφή του παιδιού, είναι ο άνθρωπος που το έχει υπό την ευθύνη του.

Πιθανότατα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, απέδρασε από το μπαλκόνι, καθώς η μπαλκονόπορτα του δωματιού της βρέθηκε ανοιχτή.

Ξεγέλασε τους φρουρούς

Ο τελευταίος έλεγχος από τους φρουρούς των φυλακών Κορυδαλλού (ήταν πάντα δυο έξω από το δωμάτιό της) έγινε στη 01:30 το βράδυ. Ο φρουρός είπε πως η κρατούμενη ήταν ξαπλωμένη στο κρεββάτι της. Όμως φαίνεται πως η Βίκυ Σταμάτη είχε βάλει μαξιλάρια στο κρεββάτι της και τους ξεγέλασε, κάνοντας τους να πιστεύουν πως κοιμόταν.

Όταν περίπου στις 05:45 τα ξημερώματα ένας από τους δυο φρουρούς, μια γυναίκα κι ένας άνδρας είχαν βάρδια χθες, μπήκε στο δωμάτιό της, διαπίστωσε πως είχε δραπετεύσει. Βρήκε όμως μια ιδιόχειρη επιστολή, στην οποία αναφέρει πως η κράτησή της είναι άδικη, οι συνθήκες κράτησης κακές και πως στερείται το παιδί της.

Την Τετάρτη απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα της για αποφυλάκιση. Στην αίτησή της επικαλούμενη τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει με «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο», ισχυρίζεται πως πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα, ενώ θέτει ξανά το γεγονός ότι το παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του.

«Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου» ανέφερε. 

Το δικαστήριο όμως απέρριψε ομόφωνα την πολλοστή αίτηση της με σκεπτικό ότι είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Το γράμμα που άφησε με αποδέκτη τον Α. Τσοχατζόπουλο

Ένα γράμμα, στο οποίο ανέφερε ότι «η μητέρα πρέπει να είναι με το παιδί της» βρήκαν στο κελί δωμάτιό της στο Δρομοκαΐτειο οι αστυνομικοί, όπως έγινε γνωστό.

«Εγώ δεν θα πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο τρελή κι εγκαταλελειμμένη. Εγώ θα πάω στο παιδί μου. Σας γράφω ένα γράμμα, θα το βρείτε», είπε στον δικηγόρος της, Φραγκίσκο Ραγκούση όπως αποκάλυψε ο ίδιος στo Mega, εκφράζοντας φόβους πως δεν αποκλείεται να κάνει κακό στη ζωή της.

Όπως σημειώνεται, το γράμμα απευθυνόταν στον σύζυγό της, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Με τους γονείς της Βίκυς Σταμάτη βρίσκεται ο γιος της

Ο ανήλικος γιος της, τον οποίο νωρίτερα προσπαθούσαν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί, βρίσκεται μαζί με τον παππού του, μακριά από την δραματική κατάσταση, που εκτυλίσσεται. 

Υπό στενό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται και ο τόπος καταγωγής της, το Ζελί Φθιώτιδας, ώστε σε περίπτωση εμφάνισής της να συλληφθεί.

Οι αρχές θεωρούν πως χάρης στην οικονομική της επιφάνεια, η Βίκυ Σταμάτη ήταν σε θέση να βρει τα κατάλληλα άτομα για να την βοηθήσουν στην απόδρασή της.

Εκκληση να επιστρέψει

Μιλώντας στα ΜΜΕ, οι σύνηγοροί Φραγκσίκος Ραγκούσης και Αλέξης Κούγιας κάνουν έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να γυρίσει, φοβούμενοι, παράλληλα, για την ζωή της. Μάλιστα, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης τόνισε πως δεν περίμενε να υπάρξει αυτή η εξέλιξη, παρά την απογοήτευση της πελάτισσάς του από τις συνεχείς απορρίψης των αιτημάτων αποφυλάκισης.

Στο ίδιο μήκος κλίματος κινούταν και οι δηλώσεις του συζύγου της και πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος ζητούσε από τη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαίτειο, διότι μόνο έτσι θα μπορεί να είναι κοντά στο παιδί της.

Την Τετάρτη απορρίφθηκε για ακόμη μια φορά αίτημα της Βίκυς Σταμάτη. Στην αίτησή της τόνιζε πως πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, ισχυριζόμενη πως έχει μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, ενώ κοιμάται μόνο δύο ώρες την ημέρα.

Εκ νέου, η φυγάς υπενθυμίζει στο δικαστήριο πως το ανήλικο παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δύο του γονείς.

«Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου», υπογράμμισε.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά της, υποστηρίζοντας πως είναι ύποπτη για τέλεση νέων αδικημάτων.

Η δραματική έκκληση του Άκη: ΒΙΚΥ!

Να γυρίσει στο Δρομοκαΐτειο γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να ξαναδεί το παιδί τους ζήτησε από τη σύζυγό του ο Άκης Τσοχατζόπουλος. 
Ο πρώην υπουργός, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, μέσω των δικηγόρων του έστειλε δραματικό μήνυμα στη σύζυγο του! Μάλιστα, η δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου ξεκινά με το όνομα της Βίκυς Σταμάτη γραμμένο στα κεφαλαία, σαν να τη φωνάζει...

«B I K Υ…!
Όπου να είσαι, σου λέω, χωρίς να αγνοώ τις ευθύνες αυτών που σε οδήγησαν εχθές εδώ, ότι ο καλός δρόμος για να σμίξεις άμεσα με το παιδί μας και την οικογένειά σου, είναι να βρεθείς σύντομα στην φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών, εκείνων που τον τελευταίο χρόνο στο ίδρυμα σε στήριξαν και σε αγάπησαν.
ΥΨΩΝΩ φωνή στο κράτος δικαίου, στη δικαιοσύνη, στην προστασία των δικαιωμάτων κάθε πολίτη, για την σωτηρία και την επιστροφή της, υγιής, στο παιδί της, της Βασιλικής Τσοχατζοπούλου- Σταμάτη».

Αδελφός της Βίκυς Σταμάτη: ''Σε παρακαλώ γύρνα πίσω''

Ο Παναγιώτης Σταμάτης είπε ότι του προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι χθες το βράδυ, όταν της μίλησε μετά την απόρριψη του αίτηματός της για αποφυλάκιση, η κα Σταμάτη ήταν εξαιρετικά ήρεμη. Πρόσθεσε πως η αδελφή του είχε αυτοκτονικούς ιδεασμούς, όπως είπε χαρακτηριστικά, και κυρίως ότι εσχάτως έλεγε συνεχώς πως θέλει να δει το παιδί της. Οι τάσεις φυγής της είχαν σχέση μόνο με το «να πάει να δει το παιδί της. Μόνο με αυτό».

Ο Παναγιώτης Σταμάτης απήθυνε έκκληση ξανά και ξανά στην αδελφή του να επιστρέψει λέγοντας πως δεν πρέπει να γκρεμίσει όσα έχουν κατορθώσει να χτίσουν με τεράστιο αγώνα για να κρατήσουν όρθιο ψυχολογικά το παιδί. Ο Παναγιώτης Σταμάτης έχει ουσιαστικά αναλάβει την ανατροφή του παιδιού, είναι ο άνθρωπος που το έχει υπό την ευθύνη του.

 

Φραγκίσκος Ραγκούσης: ''Κάνω έκκληση να γυρίσει''

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι δεν είχε αντιληφθεί κάτι για τις προθέσεις της της Βίκυς Σταμάτη. Όπως είπε η τελευταία φορά που μίλησε μαζί της ήταν χθες το  βράδυ, γύρω στις 9. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας  τον ευχαρίστησε για τα όσα έχει κάνει για εκείνη και του είπε ότι τίποτα δεν θα την εμποδίσει από το να είναι μαζί με το παιδί της και ότι το προτιμά από το να πεθάνει στο Δρομοκαίτειο. «Ηταν απογοητευμένη και έκλαιγε», πρόσθεσε, ενώ κλείνοντας της έκανε έκκληση να γυρίσει γιατί όπως είπε μόνο έτσι θα μπορεί να είναι πραγματικά δίπλα στο παιδί της.

Α. Κούγιας: ''Κάνω έκκληση να γυρίσει''

Στο ίδιο κλίμα και ο άλλος συνήγορός της Αλέξης Κούγιας ο οποίος μέσω της πρωινής εκπομπής του Mega απηύθυνε έκκληση στην κα Σταμάτη να γυρίσει.

Μητέρα Βίκυς Σταμάτη: ''Ανησυχώ για τη ζωή της''

«Χθες το βράδυ μιλήσαμε, με το παιδάκι της μίλησε, ήταν πολύ στεναχωρημένη, δεν ξέρω τίποτα», είπε η Γεωργία Σταμάτη μιλώντας στο Mega διευκρινίζοντας πως η τελευταία επικοινωνία με την κόρη της ήταν χθες το βράδυ στις 9. «Είπε στο παιδί ότι είναι λίγο άρρωστη και πως δεν μπορεί να του μιλήσει πολύ» προσέθεσε η μητέρα της Βίκυς Σταμάτη συμπληρώνοντας πως η κόρη της ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. «Πολύ απογοητευμένη από τη δικαστική υπόθεση. Με το παιδί της μιλάει κάθε μέρα. Χθες περίμενε ότι θα έβγαινε. Τώρα ανησυχώ ακόμη και για τη ζωή της. Ήταν πολύ απελπισμένη χθες».

«Την παρακαλώ να γυρίσει εκεί που ήταν. Να προχωρήσει η υπόθεση να επιστρέψει στο παιδί της. Μακάρι να είναι καλά, αλλά δεν το νομίζω, ήταν πολύ απογοητευμένη», συμπλήρωσε η κυρία Γεωργία Σταμάτη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επανέλαβε τα όσα είχε πει ενώ ερωτώμενη για το αν το παιδί της Βίκυς Σταμάτη είναι μαζί της είπε: «Ναί, εμείς το μεγαλώνουμε. Τώρα είναι μέσα, κοιμάται».

Τι έλεγε σε συνέντευξή της πριν την απόδραση η Βίκυ Σταμάτη

- Πώς βλέπετε τα πράγματα με την καινούρια κυβέρνηση;
« Ελπίζω να τους φωτίσει ο Θεός».

- Θα έχουμε αποτέλεσμα;
«Γιατί να μην έχουμε; Υπάρχει ένας υπέρ αθώος άνθρωπος, το κερασάκι στη τούρτα. Δε νομίζετε ότι κράτησε πολύ αυτό το αστείο;».

- Αναφέρεστε στον σύζυγό σας;
«Μιλάω για τον εαυτό μου».

- Το παιδί;
«Μεγαλώνουμε χώρια».

- Ως μάνα πώς μπορείτε να ζείτε μακριά από το παιδί σας;

«Ξέρετε τι σημαίνει να μεγαλώνουμε μαζί αλλά όχι κοντά;».

- Πώς είναι οι συνθήκες εδώ μέσα;
«Δεν τις βλέπω».

- Πώς περνάτε τη μέρα σας;
«Ζωγραφίζοντας, διαβάζοντας».

- Η ψυχολογία σας πώς είναι;
«Θα έλεγα ότι είμαι λίγο καλύτερα από τον πρώτο καιρό γιατί στην αρχή ήμουν ένα κουρέλι όπως μου είπε πρόσφατα και μια νέα τρόφιμος. Ότι ήμουν ένα χτικιό όταν εμφανιζόμουν στο δικαστήριο. Όταν την ρώτησα πώς είμαι τώρα, μου απάντησε δεν έχετε καμία σχέση με το πλάσμα που περιφερόταν από πλάνο σε πλάνο, από κανάλι σε κανάλι».

- Ευελπιστείτε ότι θα αλλάξει αυτή η κατάσταση;
«Έχω εμπιστοσύνη σε αυτή τη νέα κατάσταση».

- Σας λείπει η παλιά ζωή;
«Μου λείπει η οικογένεια μου».

- Όχι η παλιά ζωή;
«Δεν υπήρχε παλιά ζωή με τον τρόπο που το εννοείται εσείς»

- Η πολυτέλεια;
«Δεν υπήρχε αυτό, μην το ξαναπείτε. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει τεράστια ζημιά στο πρόσωπο μου, στην προσωπικότητα μου. Την έχουν παντελώς αποδομήσει. Δεν είμαι αυτό που παρουσίασαν. Βάφτισαν ένα σκάνδαλο, σκάνδαλο του αιώνα. Χρειαζόντουσαν θύματα και μέσα σε αυτά τα θύματα έπρεπε να συμπεριλάβουν και μένα. Ξύπνησα στη φυλακή κάποια μέρα χωρίς να ξέρω το γιατί. Αρκεί που το ήξεραν αυτοί. Δεν μου το εξήγησαν ποτέ».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ