Η απόλυτη γκουρμέ μακαρονάδα από τον Βασίλη Καλλίδη: με αγκινάρες & μπαλσάμικο λεμόνι - πορτοκάλι!

​Βράζουμε τις πλεξούδες σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι. 

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, μόλις κάψει σοτάρουμε κρεμμύδι και καρότο. Κόβουμε σε λεπτά φετάκια τις καθαρισμένες αγκινάρες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Περιχύνουμε με μια κουταλιά νερό από τις πλεξούδες. Ανακατεύουμε τη σάλτσα αφού προσθέσουμε και τις πλεξούδες, μπόλικο άνηθο, κρέμα βαλσάμικο, πιπέρι και μπόλικο ανθότυρο.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

•    1 πακέτο Μίσκο Πλεξούδες Χρυσή Σειρά
•    1 Λευκή Κρέμα Βαλσαμικού Πορτοκάλι & Λεμόνι Kalamata Papadimitriou
•    12 αγκινάρες
•    3 καρότα
•    2 κρεμμύδια
•    ½ φλ. ελαιόλαδο
•    1 ματσάκι άνηθο
•    250 γρμ. ξηρό ανθότυρι
•    Αλάτι Γλάρος
•    Πιπέρι Μπαχάρ

Δείτε το σχετικό video εδώ - alphatv.gr

Who is Who

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε το καλό φαγητό. Σπούδασε Μάγειρας στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και τελείωσε τις σπουδές του στην Αγγλική & τη Γαλλική γλώσσα.
Δούλεψε σε μεγάλα ξενοδοχεία στη Σκιάθο και τη Μύκονο και, μετά τη στρατιωτική του θητεία, αποφάσισε να γυρίσει όλο τον κόσμο. Με έδρα του το Παρίσι για 4 χρόνια, ταξίδεψε σε πολλές χώρες. Πιστεύει πως τα ταξίδια είναι το καλύτερο σχολείο για να βελτιώσει την τέχνη του, αλλά και γενικότερα για τη ζωή. Λατρεύει να μαγειρεύει παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, αλλά, ως ένας από τους πρωτοπόρους της νέας ελληνικής κουζίνας, από το 2004 και μετά, προτείνει στο κοινό του και σύγχρονες ελληνικές συνταγές.
Το 2005 ανοίγει στο Μαρούσι, μαζί με τον καλύτερό του φίλο, το εστιατόριο «Άνετον», που δέχτηκε άριστες κριτικές, έγινε θέμα στο διεθνή τύπο και 8 χρόνια μετά συνεχίζει να προτείνει στους γκουρμέ Αθηναίους νόστιμα και σύγχρονα ελληνικά πιάτα. Από το 2005 μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές και παρουσιάζει την επιτυχημένη μαγειρική εκπομπή “Food and the City”.
Τα 3 τελευταία χρόνια, τον παρακολουθούμε να μαγειρεύει στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha και παράλληλα, στο ίδιο κανάλι, παρουσιάζει την ταξιδιωτική – μαγειρική εκπομπή «Νόστιμη γη». Έχει, επίσης παρουσιάσει την αμερικάνικη γαστρονομική εκπομπή «A slice of real Greece», που γυρίστηκε στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Τέλος, έχει εκδώσει 2 βιβλία: το best seller «Η Νέα Ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές» & το «Άθενς Σπεσιάλ» και αρθρογραφεί σε γαστρονομικά περιοδικά.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ