Beauty how to: Πώς να κόψετε αφέλειες μόνες σας (χωρίς να το μετανιώσετε)!

Όταν κάνεις το μεγάλο βήμα και αποκτάς πυκνές αφέλειες το αποτέλεσμα μπορεί να σε εκπλήξει και να είναι «έρωτας με την πρώτη ματιά», μπορεί όμως και... όχι!

Συνήθως δύο εβδομάδες αργότερα ο «ρομαντισμός» ξεθωριάζει κι εσύ μοιάζεις περισσότερο με μέλος των Fall Out Boy. Επειδή, όμως, καταλαβαίνουμε πως το να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο κάθε δύο εβδομάδες απαιτεί ένα μεγάλο budget, και επειδή αν και το ιδανικό είναι να εμπιστεύεσαι μόνο τον κομμωτή σου, οι περισσότερες θα το δοκιμάσουν τουλάχιστον μία φορά, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν DIY οδηγό με κορυφαίες συμβουλές διάσημους hairstylists, για να έχεις πάντα υπέροχες αφέλειες.

Πώς θα κόψω αφέλειες μόνη μου; Μάθε όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις:

Αγόρασε το καλύτερο ψαλίδι που μπορείς να υποστηρίξεις οικονομικά.

Ένα τυχαίο ψαλίδι θα κάνει τις αφέλειες σου άνισες και κακές. «Επένδυσε» σε ένα καλό ψαλίδι από ένα κατάστημα με είδη κομμωτηρίου.

Tip: Για να είμαστε σαφείς, αν δεν έχεις αφέλειες το να πάρεις την πρωτοβουλία να κόψεις μόνη σου τη φράντζα είναι λάθος. Προτίμησε το πρώτο κούρεμα να γίνει από έναν επαγγελματία κι εσύ απλά ανέλαβε το περιστασιακό τριμάρισμα.

Πριν ψαλιδίσεις τις αφέλειες σου στέγνωσε τες με πιστολάκι.

Ό,τι κι αν έχεις δει τον κομμωτή σου να κάνει, ποτέ μην τριμάρεις τις αφέλειες σου ενώ είναι βρεγμένες. Οι ερασιτέχνες οφείλουν να «δουλεύουν» αποκλειστικά με στεγνά, ίσια μαλλιά.

Tip: Στέγνωσέ τες φέρνοντας το πιστολάκι κατά μήκος από τη μία πλευρά του προσώπου σου στην άλλη. Έτσι, θα πέσουν ίσιες και απαλές. Αν έχεις τούφες ή φύτρες που πετούν ίσιωσε τες με ένα σίδερο ισιώματος.

Για ευθείες, πυκνές αφέλειες κόψε κατά μήκος.

Αν οι αφέλειες σου είναι «βαριές» και εντελώς ευθείες κράτα το ψαλίδι οριζόντια. Αρχικά, χτένισε τες και έπειτα άρχισε να τις ψαλιδίζεις λιγότερο απ’όσο νομίζεις πως χρειάζεται, ώστε να έχεις περιθώριο και να μην κόψεις περισσότερο απ’όσο θα ήθελες.

Tip: Μη κάνεις το «κόλπο» του κομμωτή που κρατάει την τούφα ανάμεσα στα δύο δάχτυλα όταν την ψαλιδίζει.

Για πιο μαλακές, ανέμελες αφέλειες κόψε κάθετα.
Αν οι αφέλειες σου μοιάζουν με αυτές της Suki Waterhouse, τότε ψαλίδισε τες κρατώντας το ψαλίδι κάθετα. Αφού τις χτενίσεις, ξεκίνα να τριμάρεις κινώντας το ψαλίδι μπρος πίσω, πολύ αργά.

Tip: Θυμήσου πως ο στόχος δεν είναι να φτιάξεις το τέλειο σχήμα αλλά να τις κρατήσεις μακριά από τα μάτια σου για τις επόμενες 1-2 εβδομάδες.

Κάνε πίσω και κοίτα.

Μετά από μερικά ψαλιδίσματα, χτένισε λίγο τις αφέλειες σου, κάνε ένα βήμα πίσω και αξιολόγησε το αποτέλεσμα στον καθρέφτη. Τίναξε λίγο τα μαλλιά σου με τα χέρια για να δεις πώς «κάθονται» κι αν τελικά χρειάζεται να τριμάρεις λίγο περισσότερο ή όχι.

Λούσε τα μαλλιά σου και διόρθωσε ό,τι έχει ξεφύγει.

Αφού τριμάρεις, λούσεις και στεγνώσεις καλά τα μαλλιά σου, είναι πολύ πιθανόν να βρεις κάποιες μακρύτερες τούφες, τις οποίες μπορείς έπειτα να διορθώσεις με το ψαλίδι σου.

Πάντως, ακόμα κι αν δεν πετύχεις φανταστικές αφέλειες θυμήσου πως αφενός δεν είσαι κομμώτρια και αφετέρου τα μαλλιά σου θα ξανά μακρύνουν.

Πηγή: Shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ