Περίμενε 30 χρόνια την εκτέλεσή του αλλά αθωώθηκε & αφέθηκε ελεύθερος - Το απίστευτο story του Anthony Hinton!

Περίμενε καρτερικά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες την εκτέλεσή του, έγκλειστος στην πτέρυγα των θανατοποινιτών. Πλέον; Είναι ξανά ελεύθερος!

Ο Αnthony Ray Hinton διέβη την πύλη φυλακής στην Αλαμπάμα, έχοντας απαλλαχθεί από τις κατηγορίες για τη διάπραξη δύο δολοφονιών. «Ο ήλιος λάμπει και πάλι» ήταν τα πρώτα λόγια του 58χρονου Αμερικανού, που δακρυσμένος έπεσε στην αγκαλιά των δικών του ανθρώπων.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο πελάτης του, που είναι αφροαμερικανός χρεώθηκε με δύο δολοφονίες, εν μέρει λόγω του χρώματος του δέρματός του. Είχε καταδικαστεί το 1985, για τη δολοφονία δυο υπαλλήλων φαστ-φουντ κατά τη διάρκεια ληστείας. Η αστυνομία δεν βρήκε ποτέ κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του. Ο Hinton που την εποχή της σύλληψής του ήταν 29 ετών ανέκαθεν υποστήριζε την αθωότητά του καθώς την κρίσιμη εκείνη ημέρα του διπλού φονικού εργαζόταν περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά σε μια αποθήκη.

Πρόκειται για την 152η περίπτωση, από το 1973, που καταδικασμένος σε θάνατο απαλλάσσεται στις ΗΠΑ και η δεύτερη μέσα στο 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή (TRIP). Είναι όμως ένας από τους λίγους κρατούμενους που απαλλάχτηκε μεν αλλά πέρασε τον περισσότερο χρόνο στην πτέρυγα των θανατοποινιτών της φυλακής αναμένοντας την εκτέλεσή του.

Δείτε τις δηλώσεις του στο βίντεο του CNN

Πηγή: CNN, abcnews

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ