ΓΣΕΒΕΕ: Σε βάθος τριετίας ο κατώτατος μισθός πάνω από 751 ευρώ


Συμφωνία για κατώτατο μισθό, υψηλότερο των 751 ευρώ, θα μπορούσε να επιτευχθεί σε βάθος τριετίας, στο πλαίσιο της επαναφοράς των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. 

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, απαντώντας στην πρόταση του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη, για τριμερή συνάντηση στις 15 Απριλίου, τόνισε ότι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, στα προ μνημονίου επίπεδα, «θα πρέπει να συνδυαστεί με μέτρα ανακούφισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με φορολογικά και αναπτυξιακά μέτρα καθώς επίσης και με την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της τραπεζικής χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Η Συνομοσπονδία, έχει διατυπώσει τις θέσεις της, σε σχέση με τα εργασιακά τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα πλαίσια του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων την κατάργηση του Νόμου και της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις και την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα, χωρίς την παρέμβαση του κράτους.

Σε κάθε περίπτωση, η ΓΣΕΒΕΕ, δηλώνει ότι αποδέχεται την πρόσκληση και θα προσέλθει στη συνάντηση που συγκαλεί ο Υπουργός με πνεύμα συνεργασίας και καλής θέλησης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ