Πάσχα στη Σύμη - Η ιδιαίτερη, αρχοντική αρχιτεκτονική της προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις & εμπειρίες!

Στο χάρτη «πιάνει» μια μικρή κουκκίδα, όμως «γεμίζει» την καρδιά όσων την επισκέπτονται από το πρώτο λεπτό. 

Η Σύμη είναι ένα από τα πιο γραφικά και πιο όμορφα νησιά που υπάρχουν στην Ελλάδα, χάρη στην ιδιαίτερη, αρχοντική αρχιτεκτονική της και τους γοητευτικούς οικισμούς της.

Το λιμάνι της Σύμης μοιάζει σα ζωγραφιά, με τα νεοκλασικά σπίτια βαμμένα σε έντονα, ζεστά χρώματα που αντανακλώνται στην επιφάνεια της θάλασσας.

Η Σύμη αποτελεί ένα δημοφιλή προορισμό για το καλοκαίρι, ωστόσο όσοι αναζητούν να γνωρίσουν την «ανοιξιάτικη» πλευρά της δεν έχουν παρά να την εντάξουν στους επόμενούς τους πασχαλινούς προορισμούς.

Πάσχα στη Σύμη

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο νησί είναι κατανυκτική, με τις καμπάνες των εκκλησιών να χτυπούν πένθιμα.

Στα σοκάκια των οικισμών αναδύονται μοσχομυριστές μυρωδιές από το ψήσιμο των λαμπριάτικων κουλουριών στους παραδοσιακούς φούρνους.

Τη Μεγάλη Παρασκευή οι επιτάφιοι των εκκλησιών, περίτεχνα στολισμένοι, περνούν από τα καλντερίμια του νησιού με τους πιστούς να ακολουθούν σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης. Το Μεγάλο Σάββατο, το βράδυ της Ανάστασης, η νύχτα γίνεται μέρα από τα πολλά βεγγαλικά.

Την Κυριακή του Πάσχα το βράδυ, μετά το σούβλισμα του οβελία στα σπίτια και τις ταβέρνες, λαμβάνει χώρα το κάψιμο του Ιούδα στην κεντρική πλατεία του Γυαλού, μπροστά από το δημαρχείο, όπου παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα παρουσιάζουν χορούς από τη Σύμη και την ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ