Μade in Greece ο Τζον Τορτούρο που χορεύει… συρτάκι και θα είναι ο ''νέος" Αλέξης Ζορμπάς του Μπρόντγουεϊ!

Ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην αναβίωση του θρυλικού μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, «Zorba!».

Τέσσερα χρόνια μετά το σκηνοθετικό ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ με το θεατρικό έργο «Relatively Speaking» των Ελέιν Μέι, Γούντι Άλεν και Ίθαν Κοέν, ο Τζον Τορτούρο ετοιμάζεται τώρα για την επιστροφή του στη νεοϋρκέζικη σκηνή. Μόνο που αυτή τη φορά, δεν θα κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Θα ανέβει στη σκηνή για να χορέψει… συρτάκι και να υποδυθεί τον θρυλικό Αλέξη Ζορμπά! Ο 58χρονος Αμερικανός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης θα πρωταγωνιστήσει στην αναβίωση του θρυλικού μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, «Zorba!», που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1968 σε σενάριο Τζόζεφ Στέιν, στίχους Φρεντ Εμπ και μουσική Τζον Κάντερ. Θα ανέβει από 6 έως 10 Μαΐου στο πλαίσιο του προγράμματος «Encores!» του New York City Center, σε σκηνοθεσία Γουόλτερ Μπόμπι.


Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» (1952) και στην οσκαρική ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη με τον Άντονι Κουίν (1964), «Αλέξης Ζορμπάς» («Zorba the Greek»), το μιούζικαλ περιστρέφεται γύρω από τη δυνατή φιλία που αναπτύσσεται ανάμεσα στον γέρο Αλέξη Ζορμπά και τον Νίκο (Σαντίνο Φοντάνα), έναν νεαρό Αμερικανό που κληρονομεί ένα εγκαταλελειμμένο λιγνιτωρυχείο στην Κρήτη, καθώς και τη ρομαντική τους σχέση με μία ντόπια χήρα και μια Γαλλίδα γυναίκα, αντιστοίχως.

Πηγή: tospirto.net

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ