Μαίνονται οι συγκρούσεις ανταρτών & στρατού στην Υεμένη: Αεροπορική επιδρομή έπληξε το υπουργείο Αμύνης!

Ενώ μαίνονται οι μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιωτικές δυνάμεις, αεροπορική επιδρομή των ανταρτών Χούτι έπληξε το υπουργείο Αμύνης στην Σαναά.

 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που ανήρτησαν φωτογραφίες από το σημείο στο Διαδίκτυο, αεροσκάφος της σαουδαραβικής συμμαχίας έπληξε το κτίριο που στεγάζει το υπουργείο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές για θύματα ή τραυματίες. 

Μάλιστα, οι περίοικοι αναφέρουν πως εκρήξεις ακούστηκαν για περισσότερη από μισή ώρα στην περιοχή, ενώ πυκνός καπνός καλύπτει την περιοχή.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων το κτίριο έχουν καταλάβει σιίτες αντάρτες Χούτι και συμμαχικές δυνάμεις. 

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ οξύνουν τους τόνους απέναντι στην Τεχεράνη, κυρίως μετά τη στάση του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα και το αίτημα για άρση όλων των κυρώσεων.

Έτσι, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, έστειλε ηχηρό μήνυμα στο Ιράν λέγοντας πως οι ΗΠΑ γνωρίζουν πως η κυβέρνηση της Τεχεράνης εξοπλίζει τους σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, επισημαίνοντας πως δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια.

Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ρουχανί, κατήγγειλε τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη, που σκοτώνουν «αθώα παιδιά», καλώντας τις σαουδαραβικές δυνάμεις να πάψουν να σκορπούν το θάνατο σε αθώους.

Υπενθυμίζεται πως ο διεθνής συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία περιλαμβάνει εννέα μουσουλμανικές χώρες και εξαπέλυσε στις 26 Μαρτίου αεροπορική επιχείρηση εναντίον θέσεων των σιιτών ανταρτών Χούτι, οι οποίοι προελαύνουν στην Υεμένη έχοντας συμμαχήσει και με στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον πρώην πρόεδρο Αλί Αμπντάλα Σάλεχ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ