Λουτρό αίματος στο Αφγανιστάν: 10 νεκροί & πάνω από 60 τραυματίες από επίθεση Ταλιμπάν σε εφετείο! (Φωτό - βίντεο)

Μετά από εξάωρη μάχη, οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν έβαλαν τέλος στην επίθεση που είχαν εξαπολύσει οι Ταλιμπάν σε δικαστήριο στο βόρειο τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 60.

«Πέντε μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και πέντε πολίτες σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 66 τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε ο επικεφαλής των αστυνομικών αρχών της επαρχίας Μπαλχ, ο Αμπντούλ Ραζίκ Καντέρι.

Οι Ταλιμπάν, οπλισμένοι με εκτοξευτήρες αυτοπροωθούμενων οπλοβομβίδων και άλλα όπλα, εισέβαλαν στο δικαστήριο της πόλης Μαζάρ-ι-Σαρίφ το πρωί και σκότωσαν πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τον αρχηγό της αστυνομίας.

Το δικαστήριο αυτό βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κοντά στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας καθώς και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο αντεισαγγελέας του δικαστηρίου σώθηκαν χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ ανέλαβε την ευθύνη εξ ονόματος της οργάνωσης, με ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγή: stripes.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ