Ελληνικό Syrah σαρώνει τα China Awards ανάμεσα σε 5000 κρασιά !‏

O διαγωνισμός China Wine & Spirits Awards ξεχωρίζει, γιατί εκτός από το επιβεβαιωμένο κύρος του, συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό δειγμάτων. 

Στην πράξη, στους έμπειρους ουρανίσκους της επιτροπής κοντράροντα, γουλιά γουλιά, περίπου 5000 κρασιά από σχεδόν 35 χώρες!

Η δοκιμή (όπως γίνεται στην πλειοψηφία των οινικών διαγωνισμών) είναι τυφλή και πραγματοποιείται με αυστηρούς ελέγχους και περιορισμούς. Όπως καταλαβαίνετε, ο ανταγωνισμός από ετικέτα σε ετικέτα είναι μεγάλος και η επιτυχία έχει σημαντική διάσταση. Στον φετινό διαγωνισμό, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες,  μια τέτοια επιτυχία είχε ελληνικό χρώμα με βαθυκόκκινες αποχρώσεις. Το κτήμα Αβαντίς Syrah 2011, ξεχώρισε αποκτώντας το μεγάλο χρυσό μετάλλιο και λαμβάνοντας την τρίτη θέση από όλα τα κρασιά του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα να βραβευτεί με την εξαιρετικά τιμητική διάκριση Greek Wine of the Year. To συγκεκριμένο κρασί αποτελεί αιχμή του δόρατος για το οινοποιείο Κτήμα Αβαντίς, του Απόστολου Μούντριχα και της Λένγκας Γρηγοριάδου. 

Ο Απόστολος Μούντριχας έχει αφοσιωθεί στην καλλιέργεια του syrah, στους ιδιόκτητους αμπελώνες της κεντρικής Εύβοιας και για πάνω από 15 χρόνια το εξελίσσει, ενώ παράλληλα παραμένει σταθερά στις πρώτες θέσεις των καλύτερων ελληνικών Syrah. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα να το κάνετε, είναι ένα εμβληματικό κρασί, με σύνθετη μύτη, γεμάτο στόμα, που αποτελούν την καλύτερη συντροφιά σε ένα καλό πρωτεϊνικό δείπνο. Μια έξτρα συμβουλή, περισσότερο για τις γυναικείο κοινό: εκτός από το κρασί αναζητήστε και τα ιδιαίτερα καλλυντικά Lenga Wine Spa του κτήματος, με βάση το σταφύλι. Η κρέμα σώματος από Syrah, είναι δοκιμασμένη και μαγικά μυρωδάτη...     

www.avantisestate.gr.    

Πηγή: Athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ