Made In Greece o Βρετανός φοιτητής που μιλάει άπταιστα αρχαία ελληνικά στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ! (βίντεο)

Με τα άψογα αρχαία ελληνικά του εντυπωσίασε βρετανικό και ελληνικό κοινό ο Βρετανός φοιτητής, ο οποίος είχε πάει στο University Challenge εκπομπή που φέρνει αντιμέτωπα τα καλύτερα βρετανικά πανεπιστήμια σε ένα «πρωτάθλημα γνώσεων» με εξαιρετικά δύσκολες ερωτήσεις.

Ο Ted Loveday κατάφερε να κλέψει την παράσταση, καθώς απάντησε σε άψογα αρχαία ελληνικά σε σχετικές ερωτήσεις, με αποτέλεσμα η ομάδα του να αποτελέσει την νικήτρια ομάδα για το 2015 «Gonville & Caius College» του Cambridge.

Πιο αναλυτικά, στο  «University Challenge», όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων αριστούχοι από τις νομικές σχολές των πανεπιστημίων του Cambridge και της Οξφόρδης, ετέθη η ερώτηση: «Ποιoς είναι ο όρος στα αρχαία ελληνικά που εκφράζει κάτι που έχει ειπωθεί μια φορά;» Ο φοιτητής από το Cambrige με τα εξαιρετικά αντανακλαστικά και, ως φάνηκε, τις εντυπωσιακές γνώσεις στα αρχαία ελληνικά απάντησε με λαμπρό χαμόγελο «Άπαξ λεγόμενον» αφήνοντας άναυδους παριστάμενους και μη!

O νεαρός Ted κατάφερε με την απάντηση αυτή να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο τρόπο το πανεπιστήμιό του ανεβάζοντάς το στην κορυφή για τη φετινή χρονιά. 

 

Δείτε το βίντεο από το 22ο λεπτό:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ