TopWoman η Μελίνα Κανακαρίδη η Ελληνίδα του Χόλυγουντ, διάσημη ντέτεκτιβ της tv, καλλονή & προσγειωμένη σύζυγος & μαμά!

Η Melina Kanakarides, όπως είναι γνωστή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, συνεχίζει να κρατά το δυσκολοπρόφερτο στα αγγλικά επίθετό της επιμένοντας ελληνικά. 

Μια από τις γνωστότερες τηλεοπτικές κατά κύριο λόγο ηθοποιούς των ΗΠΑ δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς ο ρόλος της στο «CSI: Νέα Υόρκη» την έχει καθιερώσει στην οικουμένη ως δαιμόνια ντετέκτιβ Stella Βonasera, ρόλος για τον οποίο ήταν μάλιστα υποψήφια για βραβείο Εmmy.

Γεννημένη λες ηθοποιός, πρωτοανέβηκε στο θεατρικό σανίδι σε ηλικία 8 ετών και έκτοτε μετρά σταθερά ανοδικά βήματα, τόσο σε τηλεόραση όσο και κινηματογράφο. 

Η διασημότητά της δεν επισκίασε ποτέ το γεγονός ότι είναι μια γλυκύτατη γυναίκα που διατηρεί άσβεστο το ελληνικό πνεύμα, επισκεπτόμενη ανελλιπώς την Ελλάδα και δηλώνοντας υπερήφανη όπου σταθεί κι όπου βρεθεί για την ελληνική καταγωγή της: «Τίποτε δεν συγκρίνεται με το να είσαι Ελληνοαμερικανίδα. Κάθε φορά που ρωτούσα τους γονείς μου “Είμαι Ελληνίδα ή Αμερικανίδα”, μου απαντούσαν: “Είσαι Ελληνοαμερικανίδα, γεγονός που σε κάνει καλύτερη Αμερικανίδα”. Συμφωνώ απολύτως με αυτή την άποψη. Είμαι υπερήφανη για την ελληνική καταγωγή μου. Γι’ αυτό και δεν άλλαξα ποτέ το όνομά μου».

Η Melina Kanakarides έχει καταφέρει να κάνει μια αξιοθαύμαστη καριέρα σε τηλεοπτικές σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης, διατηρώντας την ελληνικότητά της ακέραια: η 48χρονη σήμερα ηθοποιός είναι παντρεμένη με Έλληνα και έχει δύο κόρες, ενώ το όνειρό της είναι: «Να παίξω κάποια στιγμή στο Ηρώδειο. Πιστεύω ότι θα είναι μια συγκλονιστική εμπειρία. Την πρώτη φορά που είδα παράσταση στο θέατρο αυτό άρχισα να κλαίω από συγκίνηση».

Ποια είναι όμως η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός που έκανε τον Ρόμπερτ ΝτεΝίρο να της κάνει ερωτική εξομολόγηση στα ελληνικά; 

Πρώτα χρόνια 

Η Μελίνα Ελένη Κανακαρίδη γεννιέται στις 23 Απριλίου 1967 στο Άκρον του Οχάιο ως η τρίτη κόρη μιας οικογένειας ελλήνων μεταναστών δεύτερης γενιάς. Ο πατέρας της ήταν ζαχαροπλάστης και διατηρούσε στην πόλη σοκολατοποιία (Temo's Chocolate Company). 

Η Μελίνα μεγαλώνει μέσα στους στενούς οικογενειακούς δεσμούς της ελληνικής ομογένειας και διατηρεί από την πρώτη στιγμή της ζωής της σχέσεις με την ελληνική παροικία. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του πατέρα της, όταν δεν ήταν στο σχολείο, αν και το μικρόβιο της υποκριτικής την πρόσβαλε από πολύ μικρή ηλικία: στα 8 της χρόνια ζωής ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι, στην παράσταση του κοινοτικού θεάτρου της πόλης «Τομ Σόγιερ», και συνειδητοποιεί αμέσως τι θέλει να κάνει στη ζωή της. 

Παρά το πρόωρο ντεμπούτο στην ηθοποιία, η Kanakaredes διακρίνεται ταυτοχρόνως στο κολύμπι (ήταν μέλος της σχολικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης) και μαγεύεται πραγματικά από τα μιούζικαλ. Αποφοιτώντας από το σχολείο το 1985 και κάτω από την παρότρυνση του συντηρητικών αρχών πατέρα της γράφεται στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, στη Νομική Σχολή: «Όταν ήμουν μικρό κορίτσι μου άρεσε να παίζω σε θεατρικά στο σχολείο ή να χορεύω και να τραγουδώ. Ο πατέρας μου ήθελε πιο πολύ να σπουδάσω και μου έλεγε: “Όσο παίρνεις καλούς βαθμούς στο σχολείο, μπορείς να ασχολείσαι και με την ηθοποιία. Τέλειωσε πρώτα το κολέγιο και μετά αποφασίζεις”. Κι αυτό έκανα». 

Εκεί συνέχισε να αποτελεί μέλος της ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης, την ίδια στιγμή που το ελληνικό της κάλλος αναγνωρίζεται στον τοπικό διαγωνισμό ομορφιάς της πόλης Κολόμπους, όπου σε ηλικία 18 ετών αναδεικνύεται Μις Κολόμπους! Η βράβευσή της θα τη φέρει στα πολιτειακά καλλιστεία του διαγωνισμού Μις Οχάιο, όπου θα τερματίσει πρώτη αναπληρωματική! 

Με τα ΧΡΗΜΑΤΑ της υποτροφίας στο τσεπάκι της, μετακομίζει στο Point Park College του Πίτσμπουργκ το 1987, τη γνωστή δραματική σχολή, όπου μαθαίνει θέατρο, χορό και μουσική και παίρνει πτυχίο στις παραστατικές τέχνες. Σπουδάζοντας στο Πίτσμπουργκ, συνεχίζει τα βήματά της σε τοπικές θεατρικές σκηνές και παίζει στις πρώτες τηλεοπτικές διαφημίσεις. 

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές στις τέχνες του θεάματος, η Μελίνα μετακομίζει στη Νέα Υόρκη και αναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή ρόλους σε θεατρικά έργα και μιούζικαλ. Για να βγάζει τα προς το ζην αλλά και τα έξοδα του ενοικίου της υπόγειας γκαρσονιέρας όπου διέμενε, δούλευε περιστασιακά ως σερβιτόρα…

Όλη η συνέχεια εδώ - newsbeast.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ