Ανάρμοστα αγγίγματα, λάγνα βλέμματα: Το 100% των γυναικών στο Παρίσι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στα ΜΜΜ!

Έξι στις δέκα γυναίκες και τρεις στους 10 άνδρες φοβούνται ότι θα δεχτούν επίθεση ή θα πέσουν θύματα κλοπής στα μέσα μεταφοράς του Παρισιού.
 

Ανάρμοστα αγγίγματα, προσβολές, λάγνα βλέμματα: το 100% των γυναικών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην περιοχή του Παρισιού κάποια στιγμή της ζωής τους έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, σύμφωνα με έκθεση που υποβλήθηκε την Πέμπτη στη γαλλική κυβέρνηση, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα λάβει άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Τα νεαρά κορίτσια είναι ιδιαίτερα ευάλωτα αφού ακριβώς οι μισές γυναίκες, το 50%, είπαν ότι παρενοχλήθηκαν για πρώτη φορά πριν καν κλείσουν τα 18 τους χρόνια. Το Ύπατο Συμβούλιο Ισότητας Γυναικών και Ανδρών (HCEfh), το οποίο διεξήγαγε την έρευνα, ρώτησε 600 γυναίκες που κατοικούν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Έξι στις δέκα γυναίκες και τρεις στους 10 άνδρες φοβούνται ότι θα δεχτούν επίθεση ή θα πέσουν θύματα κλοπής στα μέσα μεταφοράς του Παρισιού.

Σε εθνικό επίπεδο, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις καταγράφονται κατά κύριο λόγο μέσα σε λεωφορεία αλλά και σχολικά λεωφορεία, συνήθως την ημέρα και όχι τις νυχτερινές ώρες, διευκρινίζει το HCEfh που προτείνει την εφαρμογή ενός πανεθνικού σχεδίου δράσης. Το Ύπατο Συμβούλιο απευθύνει έκκληση "να σπάσει η σιωπή" για το θέμα αυτό καθώς ακόμη και η πρόεδρός του παραδέχτηκε ότι δεν είχε αντιληφθεί πως ήταν «τόσο μαζικό» φαινόμενο και «τόσο βαρύ για τις γυναίκες».

Μεταξύ άλλων το HCEfh προτείνει να εκπαιδευτεί το προσωπικό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να οργανωθούν καλύτερα τα δρομολόγια των λεωφορείων (για παράδειγμα, να διευρυνθεί το ωράριό τους και να σταματούν τα οχήματα όταν και όποτε το ζητούν οι επιβάτες).

Η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα «μέσα στις επόμενες εβδομάδες επειδή είναι απαράδεκτο να παρενοχλούνται οι επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς», τόνισε η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριζόλ Τουρέν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ