Ο πιο in νεός Έλληνας ζαχαροπλάστης Διονύσης Αλέτρας σε ένα μαραθώνιο γλυκών μέχρι λιποθυμίας!

Υπάρχουν λίγα, ελάχιστα spots γεύσης, που σε κάνουν να νοιώθεις σαν να βρίσκεσαι στη σπηλιά του Αλή Μπαμπά. Και θέλεις να πάρεις όλους τους μικρούς γευστικούς θησαυρούς που κρύβουν, διαμαντάκια ποιότητας και τεχνικής, που συγχρόνως, αντέχει η τσέπη σου. Ένα τέτοιο, είναι το ζαχαροπλαστείο Criollo, όπου δημιουργεί ο Διονύσης Αλέρτας. 

Απλό, προσιτό, με πρώτες ύλες που θα δικαιολογούσαν άλλο επίπεδο τιμών. Σ' αυτά, ας προσθέσουμε το ταλέντο και τη δημιουργική φαντασία του αγαπημένου patissier, που γεννάει "κομμάτια" μοναδικά, προς ανακάλυψη. Κάθε μέρα σχεδόν και μια φρέσκια ιδέα. Σουσάμι, άνοιξε!
Από τον πάγκο στη βιτρίνα

Τούρτες μικρές, κομψές, με εμφάνιση που σου κόβει την ανάσα. Ατομικά γλυκά-έργα τέχνης, που θέλεις να τα φωτογραφήσεις, με γεύσεις άλλοτε κλασικές, άλλοτε αναπάντεχες, με ανατρεπτικούς συνδυασμούς. Πρωτοτυπία. Αλλά και κλασικές αξίες, φτιαγμένες με άψογη τεχνική. Από το ελληνικό τσουρέκι και το γαλλικό μπριός μέχρι το παραδοσιακό κουλουράκι, τα φοβερά βουτυρένια στρεζέλ, τα μακαρόν σε αμέτρητες γεύσεις, τα γνήσια τρουφάκια από ακριβή σοκολάτα, μπισκότα σαμπλέ γεμιστά, αλμυρά κουλουράκια που θες να τα φας όλα. Παγωτά. Για κάθε γούστο. 

Το Criollo "χτίστηκε"στο μυαλό του Διονύση Αλέρτα μέσα σε δυο μέρες και έγινε πραγματικότητα κάπου ένα μήνα μετά, τον περασμένο Δεκέμβρη. Από την αρχή προστέθηκαν στο σχέδιο οι αδερφοί Τάκης και Δημήτρης Χριστοφιλέας και ο Διομήδης Καψάλης, ιδιοκτήτες των ποιοτικών εστιατορίων-catering Δειπνοσοφιστήριον, με το οποίο ο Αλέρτας συνεργαζόταν ήδη σαν chef patissier. Η ομάδα "έδεσε" και προχώρησε μαζί: το Criollo authentic patisserie ξεχώρισε από την αρχή για την ποιότητα, τα καλά και πρωτότυπα γλυκά με βάση τη γαλλική patisserie και την καλή σχέση ποιότητας-τιμής, στοιχεία που δύσκολα συνδυάζονται, ιδιαίτερα στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, στον τόπο μας.

"Για να βγει, πρέπει να τα ισορροπείς όλα: και κοστολόγιο και παραγωγή και ποιότητα και κάτι που να το βλέπει ο κόσμος και να... χαζεύει. Δεν είναι εύκολο, πρέπει να βρίσκεσαι συνεχώς από πάνω."

Πίσω από τη "φιγουρατζίδικη" εμφάνιση του Διονύση, κρύβεται ένας άνθρωπος απλός, απροσποίητος και αφοσιωμένος στη δουλειά του. Ξυπνάει καθημερινά στις 6.40' και δουλεύει… όσο πάει, συχνά πάνω από 12ωρο. Criollo, Δειπνοσοφιστήριο, Athens Plaza, Gaspar και το καλοκαίρι προστίθεται το Balthazar. Τα Χριστούγεννα δούλευε 18 και 21 ώρες… Αν δεν αγαπάς τη δουλειά, δεν βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα.

Το "άλλο" μαλλί της γριάς του Αλέρτα που θα δοκιμάσουμε στο Φεστιβάλ στην Τεχνόπολη

Θα τον έχουμε μαζί μας στο Φεστιβάλ του αθηνοράματος Ελλάδα, γιορτή, γεύσεις- άνοιξη 2015 στην Τεχνόπολη (8, 9, 10 Μαΐου), όπου θα συμβάλει, με τον δικό του γλυκό τρόπο, στις street food προτάσεις γεύσεων, μαζί με το team του Δειπνοσοφιστηρίου. 

Όλη η συνέχεια εδώ - athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ