Bloomberg: "Αισιοδοξία για συμφωνία έως τα τέλη Απριλίου - Δεν θα δεσμευτούν τα αποθεματικά των ταμείων"

Την αισιοδοξία τους ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές έως τα τέλη Απριλίου εκφράζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, ενώ η απόφαση για δέσμευση των αποθεματικών ΟΤΑ και περιφερειών θα έχει ως αποτέλεσμα τα ταμεία του Δημοσίου να «παραμείνουν γεμάτα» έως τα τέλη Μαΐου.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που μιλά στο αμερικανικό πρακτορείο, τα παραπάνω αποθεματικά υπολογίζεται ότι φθάνουν στα 1,5 δισ. ευρώ, ενώ προστίθεται ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων ή των δημόσιων επιχειρήσεων, καθώς δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Παράλληλα ο Jason Furman, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Αμερικανού προέδρου Barack Obama, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, υποστήριξε ότι είναι «προς το συμφέρον της Ελλάδας, των πιστωτών της αλλά και ολόκληρης της υφηλίου να υπάρξει συμφωνία».

Αναφορικά με το Grexit, ο κ. Furman τόνισε ότι «δεν νομίζω ότι είναι ένα πείραμα που θα θέλαμε να το "τρέξουμε". Εάν Ελλάδα και θεσμοί δεν βρουν κοινό σημείο συνεννόησης, τότε αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα αλλά θα αποτελούσε και έναν κίνδυνο που η παγκόσμια οικονομία δεν επιθυμεί να αναλάβει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ