H Λίτσα Πατέρα αναλύει μικρά μυστικά της αστρολογίας για... αρχάριους! Γνωρίστε όλα όσα ντρέπεστε να ρωτήσετε!

Μικρά μυστικά της αστρολογίας για αρχαρίους!

Τι είναι ο ωροσκόπος;

Ο Ωροσκόπος ονομάζεται και ανατέλλον ή ανερχόμενο ζώδιο. Είναι το ζώδιο
στο οποίο βρίσκεται η αριστερή πλευρά της γραμμής του ορίζοντα, δηλαδή της οριζόντιας γραμμής που ≪διχοτομεί≫ το ζωδιακό κύκλο. Η ζωδιακή μοίρα του ωροσκόπου ορίζει την ακμή (την αρχή) του 1ου οίκου.

Ωροσκόπος
 
Ο ωροσκόπος ορίζεται από την ώρα γέννησης και από το μήκος - πλάτος του τόπου γέννησης. Έπειτα από υπολογισμούς, ο ωροσκόπος βρίσκεται  σε κάποιο ζώδιο (το οποίο ίσως συμπίπτει και με το ζώδιό μας). Το ζώδιο, το οποίο μας δείχνει ο ωροσκόπος, μας λέει τι τελικά θέλω να γίνω για να νιώθω ολοκληρωμένος ως άνθρωπος.
Δηλαδή αν είμαι Τοξότης στο ζώδιο, ίσως θέλω να διαβάσω, να μορφωθώ, να ταξιδέψω. Όμως αν έχω ωροσκόπο Ταύρο, τότε θα θέλω ίσως και το κτηματάκι μου, τη γη μου, και ίσως μετά τη σύνταξή μου θα θέλω να αποσυρθώ στο κτήμα μου.
 
Πολλές φορές δεν είναι δυνατόν να βιώσω τον ωροσκόπο μου λόγω συνθηκών, έτσι μπορεί να μου δημιουργηθούν παράπονα ή απωθημένα.
Π.χ. Αν μια κοπέλα είναι Καρκίνος, ίσως θα ήθελε να κάνει οικογένεια - παιδιά πολύ νωρίς, αν όμως έχει ωροσκόπο στους Ιχθύς και έχει καλλιτεχνική φλέβα την οποία δεν μπόρεσε να καλλιεργήσει, μια ζωή θα... κλαψουρίζει που δεν έγινε αοιδός.
 
Ο ζωδιακός κύκλος
 
8 μοίρες πάνω και 8 μοίρες κάτω από την εκλειπτική εκτείνεται ο ζωδιακός κύκλος (δεν έχει καμία σχέση με τους αστερισμούς). Ως κύκλος, ο ζωδιακός (νοητή πορεία) έχει 360°, οπότε σε κάθε μήνα και κάθε ζώδιο αντιστοιχούν 30° (360 :12 = 30 ).
 
Όμως δεν πρέπει να έχουμε εσφαλμένες εντυπώσεις. Σε κάθε άνθρωπο υπάρχουν μέσα του τα αιτήματα ολόκληρου του ζωδιακού, άλλα περισσότερο ενισχυμένα και άλλα όχι.
 
Τα αιτήματα των ζωδίων
 
Κριός: Εγώ είμαι
 
Ταύρος: Έχω  
 
Δίδυμοι: Επικοινωνώ, σκέφτομαι.
 
Καρκίνος: Αισθάνομαι
 
Λέων: Δημιουργώ
 
Παρθένος: Προσφέρω – Εργάζομαι
 
Ζυγός: Εμείς είμαστε-Ισορροπώ
 
Σκορπιός: Επιθυμώ -Έχουμε
 
Τοξότης: Στοχεύω –Επικοινωνούμε σε ανώτερο επίπεδο
 
Αιγόκερως: Αξιοποιώ – Πραγματοποιώ
 
Υδροχόος: Αμφισβητώ
 
Ιχθύες: Πιστεύω-Θυσιάζομαι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ