Made In Greece οι Τζωρτζ Μάρκους & Κένεθ Φραγκαδάκης - Το εστιατόριο τους ''Κokkari'' στο Σαν Φρανσίσκο κάνει πάταγο

Ένα ελληνικό εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο έχει κατακτήσει τους Αμερικάνους με την πολύ καλή του κουζίνα.

 

Το εστιατόριο αυτό, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», είναι το «Kokkari», στην οδό Τζάκσον, που μαζί με το «αδελφάκι» του, το «Evvia», έχουν αναμορφώσει τον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής. Σημειώνεται πως το εστιατόριο έχει πάρει το όνομά του από τις ιδιαίτερες πατρίδες των ιδιοκτητών, δηλαδή την Εύβοια και το Κοκκάρι της Σάμου.

Ο Δρ. Κένεθ Φραγκαδάκης, ειδικός στην αισθητική οδοντιατρική και ο Τζορτζ Μάρκους, κυρίαρχη φιγούρα στον τομέα της κτηματομεσιτικής, έχουν κάθε λόγο να νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους να επενδύσουν στον συγκεκριμένο τομέα, κλείνοντας τα... αυτιά τους σε όσους τούς συμβούλευαν να μην εισέλθουν, επιχειρηματικά, στον τομέα της εστίασης.

Το εστιατόριο, αναφέρει το δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα», αντικατοπτρίζει τις προσωπικότητες των δύο εμπνευστών του, οι οικογένειες των οποίων -όπως και των συζύγων τους- χρειάστηκε να μοχθήσουν πολύ, από παιδιά, προκειμένου να κατακτήσουν την κορυφή, με σκληρή δουλειά, ζήλο και φαντασία.

Το εστιατόριο φέρει το όνομα της περιοχής από την οποία κατάγεται η σύζυγος του Κένεθ Φραγκαδάκη, στη Σάμο, ενώ το «δίδυμό» του «Evvia» έλκει το όνομά του από τον τόπο καταγωγής του Τζορτζ Μάρκους.

«Θέλουμε οι άνθρωποι να περνούν καλά. Θέλουμε να τούς κάνουμε να αισθάνονται ζεστασιά. Η φιλοξενία και το φιλότιμο είναι ό,τι ακριβώς είναι οι Έλληνες- είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα λέει -μεταξύ άλλων- ο Κένεθ Φραγκαδάκης στον «Εθνικό Κήρυκα».
Όσο για το αγαπημένο του πιάτο; Δεν κρύβει την προτίμησή του στα φαγητά με βάση τη γίδα και τα αρνίσια παϊδάκια, ενώ ο συνέταιρος του, όπως λέει, λατρεύει το χταπόδι.

Σεφ του εστιατορίου είναι ο Έρικ Κόσελμον ο οποίος όπως και οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου υπόσχονται πως στους καλεσμένους τους πως θα έχουν τη δυνατότητα να δειπνήσουν σαν τον...Δία. Μεταξύ των πιάτων δε που προτείνουν στους πιο τολμηρούς, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του εστιατορίου, είναι η βραστή γίδα, το ψητό χταπόδι, ψαρικά και κεφαλάκια τυρίου...σπιτικά!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ