Jean Nidetch: Έφυγε από την ζωή η δαιμόνια παχιά νοικοκυρά που ίδρυσε την Weight Watchers

Η Τζιν Νίντετς, η ιδρύτρια της διεθνούς εταιρείας προγράμματος για αδυνάτισμα με έδρα τις ΗΠΑ Weight Watchers, πέθανε σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι της στη Φλόριντα, σύμφωνα με το BBC.

 

Η Νίντετς, σχολιάζει το BBC, μετέτρεψε τις ανησυχίες εκατομμυρίων ανθρώπων για το σωματικό τους βάρος σε μία βιομηχανία εκατομμυρίων δολαρίων.

Χρησιμοποιώντας ως μέθοδο αδυνατίσματος τη μέτρηση των θερμίδων με τη βοήθεια συναντήσεων και ανταλλαγής εμπειριών των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, η Νίντετς ενθάρρυνε τα μέλη να γυμνάζονται και να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ψαριών.

Στην παιδική της ηλικία υπήρξε παχύσαρκη και η ίδια περιέγραφε τον εαυτό της ως «μία παχιά νοικοκυρά» όταν ίδρυσε την εταιρεία στις αρχές της δεκαετίας του 60.

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια είχε ήδη γίνει εκατομμυριούχος και σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιούνται περισσότερες από 30.000 συναντήσεις μελών της Weight Watchers.

Η Τζιν Έβελιν Σλάτσκι γεννήθηκε στο Μπρούκλιν το 1923 και ζύγιζε 3,26 κιλά.

Μεγαλώνοντας όμως πρόσθεσε αρκετό βάρος και ξεκίνησε χωρίς επιτυχία δίαιτες αυξάνοντας το βάρος της πριν ακόμη φθάσει στο γυμνάσιο.

Όταν εντάχθηκε στο πρόγραμμα μίας κλινικής για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στη Νέα Υόρκη, το 1961, ζύγιζε 97 κιλά έχοντας ύψος 1.70.

Οι συμβουλές που της έδωσαν εκεί, ωστόσο, την βοήθησαν να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το βάρος της: δεν παραλείπουμε γεύματα, καταναλώνουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, ψάρια πέντε φορές την εβδομάδα και καθημερινά δύο φέτες ψωμιού και δύο ποτήρια αποβουτυρωμένο γάλα.

Αργότερα, η ίδια συνόψισε τις συμβουλές αυτές σε μία μόνο φράση: «Πετάξτε το βρωμοπιρούνι!».

Η δίαιτα είχε αποτελέσματα για την ίδια αλλά αυτό που την προβλημάτιζε ήταν ότι δεν υπήρχε ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των υπολοίπων που ακολουθούσαν το ίδιο πρόγραμμα αδυνατίσματος στην κλινική.

Έτσι αποφάσισε, μαζί με έξι φίλους της με παρόμοια προβλήματα βάρους, να ξεκινήσει τη δική της ομάδα, η οποία συναντιόταν στο καθιστικό του σπιτιού της στο Κουΐνς.

Τον Οκτώβριο του 1962, έφθασε στον στόχο της, τα 64 κιλά περίπου, και τον επόμενο χρόνο, μαζί με δύο φίλους της ίδρυσε την εταιρεία Weight Watchers International.

Η νέα επιχείρηση κατέκτησε πρώτα την Νέα Υόρκη και στη συνέχεια...ολόκληρο τον κόσμο. Η πρώτη δεκαετία από την ίδρυσή της γιορτάστηκε με τον διάσημο ηθοποιό, χορευτή και τραγουδιστή Μπομπ Χόουπ να ψυχαγωγεί επί σκηνής 16.000 ανθρώπους στο Madison Square Garden.

Η ίδια έγινε ο επίσημος εκπρόσωπος της εταιρείας στο εξωτερικό ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο για να διαδώσει το επιτυχημένο πρόγραμμα αδυνατίσματος.

Το 1978, η εταιρεία πουλήθηκε στην Heinz έναντι 71 εκατομμυρίων δολαρίων και η Νίντετς αποσύρθηκε στη νότια Φλόριντα.

Η ίδια έλεγε ότι κατάφερε να τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει στον εαυτό της να μην ξεπεράσει τα 68 κιλά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ