Ιδού τα 4 πιο συχνά λάθη που μας παχαίνουν... στον ύπνο μας!

Ο καλός ύπνος είναι όπως ξέρουμε όλοι μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους σε κάθε πρόγραμμα αδυνατίσματος. Ωστόσο, αρκετά συχνά κάνουμε λάθη και καταλήγουμε αντί να αδυνατίζουμε... να παχαίνουμε!

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για να έχεις όση ενέργεια χρειάζεσαι –ώστε να μη νιώθεις εξάντληση και να μπορείς να γυμνάζεσαι. Πολλοί από εμάς όμως δεν του δίνουμε τη σημασία που του αξίζει, κάνοντας λάθη στον ύπνο που σαμποτάρουν τόσο την ξεκούρασή μας όσο και την προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος.

Να ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη στον ύπνο:

Δεν ανήκει στις προτεραιότητές σου

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται όσο χρειάζεται ο οργανισμός τους τείνουν να τρώνε περισσότερες θερμίδες, όχι μόνο επειδή μένουν ξύπνιοι για περισσότερες ώρες αλλά και επειδή ο ύπνος επηρεάζει την έκκριση των ορμονών που σχετίζονται με την πείνα. Εάν προσπαθείς συστηματικά να εξασφαλίσεις χρόνος για τις υπόλοιπες δραστηριότητές σου στερώντας τον από τον ύπνο, κάνεις το σώμα σου να ζητάει περισσότερη τροφή από όση έχει ανάγκη.

Δεν κοιμάσαι καλά

Ακόμα κι αν φροντίζεις να πηγαίνεις νωρίς στο κρεβάτι, αν ξυπνάς πολλές φορές στη διάρκεια τη νύχτας το σώμα σου έχει την τάση να αποθηκεύει περισσότερο λίπος, επειδή η έλλειψη ποιοτικού ύπνου προκαλεί στρες .Φρόντισε το περιβάλλον στην κρεβατοκάμαρά σου να είναι τέτοιο που προδιαθέτει για έναν καλό ύπνο, κλείσε τις ηλεκτρονικές συσκευές τουλάχιστον 20 λεπτά πριν πέσεις στο κρεβάτι και απόφυγε το αλκοόλ.

Χρειάζεσαι ένα σνακ πριν τον ύπνο

Εάν έχεις συνηθίσει να τρως κάτι, όπως ένα μικρό γλυκό ή λίγο παγωτό πριν πέσεις για ύπνο, παίρνεις έξτρα θερμίδες τις οποίες εάν προσθέσεις στη διάρκεια μιας εβδομάδας ή ενός μήνα θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι και λίγες. Ωστόσο, ούτε και το να κοιμηθείς εντελώς νηστική είναι καλή ιδέα γιατί αυξάνει τις πιθανότητες να ξυπνήσεις στη διάρκεια της νύχτας. Το ιδανικό είναι να φας κάτι που σε χορταίνει αλλά σου δίνει λίγες θερμίδες, όπως ένα ποτήρι γάλα ή μισό γιαούρτι. Διάβασε εδώ ποιες είναι οι καλύτερες τροφές να φας πριν τον ύπνο.

Χουζουρεύεις το πρωί

Το κουμπάκι snooze στο ξυπνητήρι σου είναι ο χειρότερος εχθρός της σιλουέτας σου –ιδιαίτερα εάν ο μόνος χρόνος που μπορείς να διαθέσεις για να γυμναστείς είναι το πρωί. Απόκτησε τη συνήθεια να σηκώνεσαι αμέσως το πρωί και να ξεκινάς τις δραστηριότητές σου, αντί να αλλάζεις πλευρό για να κοιμηθείς δέκα λεπτά ακόμα ή να χαζεύεις στο facebook από το tablet ξαπλωμένη στο κρεβάτι.

Πηγή: Shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ