Καταπολέμηση κυτταρίτιδας μέχρι το καλοκαίρι; Με αυτές τις ανώδυνες θεραπείες τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις ανώδυνες θεραπείας κατά της κυτταρίτιδας. 

 

Τι είναι η κυτταρίτιδα;
Είναι λίπος και νερό που έχει διαπεράσει τον συνδετικό ιστό μας. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός μας δε διώχνει τις τοξίνες του με αποτέλεσμα να παραμένουν στο σώμα και με τον καιρό να σκληραίνουν και να παίρνουν την μορφή της όψης του πορτοκαλιού. Η λέμφος (που μεταφέρει τα λίπη και διαλύει τις τοξίνες) δεν κινείται εύκολα και έτσι το πρόβλημα μεγεθύνεται.

Τα βασικά αίτια εμφάνισης κυτταρίτιδας
Οφείλεται κυρίως στην έλλειψη κίνησης, την κακή διατροφική συμπεριφορά αλλά και σε ορμονικούς παράγοντες. Επομένως, για να έχεις μόνιμα αποτελέσματα χρειάζεται να στοχεύσεις σε όλους αυτούς τους παράγοντες. Ο άμεσος στόχος είναι η βελτίωση της αιματικής και η λεμφικής κυκλοφορίας αλλά και η διάλυση των λιποκυττάρων.

Οι θεραπείες για την καταπολέμηση κυτταρίτιδας:

Μεσοθεραπεία μη ενέσιμη 
Πρόκειται για μεταφορά των λιποδιαλυτών ουσιών με ειδικό μηχάνημα χωρίς ενέσεις. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν πολύ καλά αποτελέσματα στην μείωση του όγκου των λιποκυττάρων χωρίς να έχουμε καθόλου πόνο ή μελανιές.

Λεμφικό μασάζ
Είναι μια από τις πιο παλιές μεθόδους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας. Βελτιώνει την κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος στην πάσχουσα περιοχή. Οξυγονώνει τους ιστούς, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και βοηθάει στην αποβολή τοξινών. Τα πόδια ξεπρήζονται και η κίνηση βελτιώνεται. Το λεμφικό μασάζ προσφέρει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας πολύ καλά αποτελέσματα όταν αυτή είναι σε αρχικό στάδιο, στην πρόληψη της αλλά και στη συντήρηση του αποτελέσματος.

Lpg endermology
Εφαρμόζεται μόνο από εξειδικευμένα ινστιτούτα αισθητικής. Είναι η μόνη μέθοδος με έγκριση FDA και κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι το μηχανικό μασάζ έχει αποτελέσματα στην κυτταρίτιδα χωρίς καθόλου παρενέργειες. Ενεργοποιεί τον υποδόριο ιστό, κινητοποιεί την αποβολή τοξινών και βλέπεις άμεση βελτίωση του δέρματος. Για ορατά αποτελέσματα στην όψη του φλοιού πορτοκαλιού θα χρειαστείς 10-12 συνεδρίες. Είναι ιδανική θεραπεία και για την κυτταρίτιδα στα μπράτσα – μία από τις πιο δύσκολες περιοχές που εκνευρίζει τις περισσότερες γυναίκες αφού στο σημείο αυτό η κυτταρίτιδα φαίνεται ό,τι μπλουζάκι και αν φορέσουμε.

 

Υπέρηχοι και ραδιοσυχνότητες
Είναι μια νέα τεχνολογία που βασίζεται στους εστιασμένους υπέρηχους για τη διάλυση του λιποκυττάρου και στις ραδιοσυχνότητες για την ομαλοποίηση αλλά και τη σύσφιξη του δέρματος. Το παγιδευμένο λίπος υγροποιείται και φεύγει με τη λεμφική κυκλοφορία μέσω ενός φαινομένου που λέγετε σπηλαίωση. Η μεταφορά θερμικής ενέργειας στα λιποκύτταρα με τις ραδιοσυχνότητες προκαλεί αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης ενώ συγχρόνως λειαίνει την επιδερμίδα και έχουμε άμεση και ορατή βελτίωσή της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

Προϊόντα αδυνατίσματος
Υπάρχουν πολλές κρέμες κατά της κυτταρίτιδας που συμβάλουν στην καλυτέρευση της εικόνας του δέρματος αλλά πρέπει να γνωρίζεις τι ταιριάζει σε εσένα. Η επιλογή είναι δύσκολη αλλά προτίμησε αυτές που περιέχουν καφεΐνη και μαλακτικές ουσίες. Χρησιμοποίησέ τες όλο το χρόνο και κάνε ελαφρύ μασάζ στην περιοχή που έχει κυτταρίτιδα. 

Πόσιμοι λιποδιαλύτες
Στα πόσιμα λιπολυτικά χρησιμοποιούνται συστατικά κυρίως φυτικά που δρουν στο μεταβολισμό του λίπους, επιταχύνοντας την καύση του αποθηκευμένου λίπους και δίνοντας την απαιτούμενη ενέργεια ώστε να μην αποδυναμώσεις τον οργανισμό σου. Δες στο e-shop μας τα πάντα για τα συμπληρώματα διατροφής.

Πηγή: Shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ