Good News: Πως το κορυφαίο Conde Nast Traveler ερωτεύτηκε τη Μάνη & το Γύθειο

Ένα εκτενές αφιέρωμα στις ομορφιές της Νότιας Ελλάδας δημοσίευσε πρόσφατα ο δημοφιλής ταξιδιωτικός ιστότοπος Conde Nast Traveler. 

«Αν και οι διακοπές στην Ελλάδα είναι συνώνυμες για πολλούς με την περιήγηση στις Κυκλάδες ή με τα αξιοθέατα της πολύβουης Αθήνας» σημειώνει το άρθρο, «αν κάποιος θέλει να γνωρίσει την Ελλάδα μακριά από τα πλήθη των τουριστών, πρέπει να περάσει μία εβδομάδα εξερευνώντας με αμάξι το άγριο τοπίο της Λακωνίας στη Νότια Ελλάδα».

Σύμφωνα με το άρθρο του CNT, στη Νότια Ελλάδα ο επισκέπτης μπορεί να βρει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει αυτή η χώρα, από πολιτισμικό πλούτο μέχρι τοπία που κόβουν την ανάσα. 

Το αφιέρωμα προτείνει διάφορες δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν τους τουρίστες οι οποίοι θέλουν να ξεφύγουν από την πεπατημένη. Στις τοπικές φάρμες αγροτουρισμού μπορεί κανείς να συμμετέχει στο μάζεμα της ελιάς, να μάθει να φτιάχνει σαπούνια, να καλλιεργεί λαχανικά και να φροντίζει τα ζώα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στις ομορφιές του Γύθειου, «της γοητευτικής μικρής πόλης με ιστορία που αποπνέει ρομαντισμό» και στους πεντανόστιμους μεζέδες που μπορεί να απολαύσει κανείς στα πολυάριθμα ουζερί του.

Όσο για την πανέμορφη Μάνη, έπειτα από μία σύντομη παρουσίαση της ιστορίας της περιοχής και του ρόλου που έπαιξε στην επανάσταση του '21, το CNT προτείνει διάφορα μέρη όπου μπορεί κανείς να γευτεί την τοπική κουζίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ