Ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο - Απείχε η Ζωή - Καταψήφισε ο Χαϊκάλης - Αναμένεται η απάντηση της UEFA

Κυβερνητικές διαφοροποιήσεις προκάλεσε σήμερα στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία για το αθλητικό νομοσχέδιο του Σ.Κοντονή

Οι πρώτες διαφοροποιήσεις στην κυβέρνηση καταγράφηκαν σήμερα στην ονομαστική ψηφοφορία για το αθλητικό νομοσχέδιο στη Βουλή, με αποχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο επίμαχο άρθρο 5 και με την καταψήφιση όλων των άρθρων από το βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλο Χαικάλη

Έκπληξη και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Χάρης Κάτανας, ο οποίος επίσης διαφοροποιήθηκε ως προς το άρθρο 5, που αφορά στη δυνατότητα της ΕΠΟ να επιλέγει τακτικούς δικαστές, ενώ ψήφισε όλα τα υπόλοιπα άρθρα. 

Ο κ. Σταύρος Κοντονής έκανε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα άρθρα 5 και 15 και έτσι το τελευταίο αποσύρθηκε από την ονομαστική, ενώ αναμένεται η απάντηση της UEFA

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τη στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου, που ψήφισε αποχή στο άρθρο 5 του αθλητικού που αφορά στους δικαστές, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «η πρόεδρος της Βουλής έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και σε άλλες ψηφοφορίες».

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη τα ξημερώματα η πρόεδρος της Βουλής είχε και πάλι αιφνιδιάσει, καθώς αμφισβήτησε την κανονικότητα, και συνταγματικότητα τριών υπουργικών τροπολογιών. Επικαλούμενη διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής είχε πει ότι οι εν λόγω τροπολογίες δεν έμοιαζαν απολύτως συμβατές με τις συγκεκριμένες διατάξεις.

Οι διαφοροποιήσεις προκαλούν κυβερνητικούς τριγμούς, με την αποχή της κυρίας Κωνσταντοπούλου να λαμβάνεται ως κίνηση σημαντικής πολιτικής σημασίας, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει ανταρσία από την πλευρά των ΑΝΕΛ, καθώς, εκτός από την καταψήφιση από τον κ. Χαϊκάλη, έλειπαν και ακόμα πέντε βουλευτές του κόμματος.  

Η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε επεισοδιακά και με διαρροές, λόγω επίμαχων άρθρων, για τα οποία εκφράστηκαν επιφυλάξεις, αλλά και εξαιτίας της επιστολής-«βόμβας» της ΕΠΟ, η οποία... έβαλε φωτιές στο υπουργείο και στον αρμόδιο υφυπουργό, Σταύρο Κοντονή. 

Συνολικά, το αμφιλεγόμενο άρθρο 5 ψηφίστηκε από 246 βουλευτές, εκ των οποίων «ναι» είπαν οι 146, «όχι» 67 και «παρών» 33. Στο άρθρο 13 ψήφισαν συνολικά 247 βουλευτές: υπέρ ψήφισαν 156 και κατά 91. Στο άρθρο 14 συνολικά ψήφισαν 247 βουλευτές: υπέρ ψήφισαν 149, κατά 91 και παρών 7.

«Θεωρούμε πως εξαντλήσαμε οποιαδήποτε περιθώρια συζήτησης, και για ό,τι συμβεί από δω και πέρα, έχουν ευθύνη οι άλλοι» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού στην καταληκτική του παρέμβαση επί του νομοσχεδίου. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ