Κάννες: Έκλεψαν κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων από το κατάστημα του Cartier

Ληστές εισέβαλαν στο κατάστημα Cartier στη διάσημη παραλία της Croisette των Καννών κι έκλεψαν πανάκριβα κοσμήματα.

«Ένοπλος άνδρας που φορούσε μάσκα μπήκε στο κατάστημα και είπε στους εργαζόμενους να ξαπλώσουν στο έδαφος» είπε ο αναπληρωτής εισαγγελέας της Γκρας, στη Γαλλία, σημειώνοντας ότι δύο υπάλληλοι- ένας πελάτης και ένας αξιωματικός ασφάλειας- ήταν μέσα στο κατάστημα εκείνη την ώρα .«Δύο άτομα ακολούθησαν τον ένοπλο ληστή λίγο μετά. Δεν είχαν εμφανή όπλα."

Περίπου 10 λεπτά αργότερα, οι τρεις ληστές βγήκαν από το κατάστημα κρατώντας δύο σακούλες γεμάτες κοσμήματα, και μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο όπου ένας τέταρτος συνεργός τους περίμενε, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της περιοχής. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την αξία των κλοπιμαίων, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται στα 19 εκατομμύρια δολάρια. Η αστυνομία ανέφερε ότι βρήκε αργότερα το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, η οποία είχε κλαπεί τον Μάρτιο.

Το κατάστημα έχει πέσει θύμα ληστείας, το 2002, το 2009 και το 1983 από κάποιον που είχε μεταμφιεστεί σε παίκτη του τένις.

Η περιοχή Croisette έχει δεκάδες πολυτελή καταστήματα και ξενοδοχεία. Ένας από αυτά, το πολυτελές ξενοδοχείο Carlton, κοντά στο κατάστημα Cartier «χτυπήθηκε» τον Ιούλιο του 2013 και έχασε κοσμήματα αξίας 160 εκατομμυρίων  δολαρίων.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπου κάθε χρόνο διεθνείς αστέρες του κινηματογράφου φορούν πανάκριβα κοσμήματα και περπατούν στο κόκκινο χαλί των διασημοτήτων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ