Good News: Στα 100 καλύτερα του κόσμου το Πανεπιστήμιο της Κρήτης

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 100 καλύτερων νέων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με λιγότερα από 50 χρόνια «ζωής» που ανακοινώθηκαν από το Times Higher Education.

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση αν λάβει κανείς υπόψη του τα προβλήματα υποχρηματοδότησης, που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς και το μικρό αριθμό διδασκόντων σε αντίθεση με το μεγάλο αριθμό φοιτητών.

Στην κατάταξη του 2015 έχουν παρουσία 29 χώρες. Η Αυστραλία εκπροσωπείται με 16 πανεπιστήμια ενώ ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το Ηνωμένο Βασίλειο με ένα λιγότερο. ΗΠΑ και Γερμανία έχουν 7 Πανεπιστήμια στη λίστα και η Ισπανία 6.

Η κατάταξη των 100 καλύτερων πανεπιστήμιων στην κατηγορία under 50 years περιλαμβάνει τους ίδιους 13 δείκτες της αντίστοιχης κατάταξης των 500 καλύτερων πανεπιστημίων. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι δίνεται μικρότερη βαρύτητα στην ακαδημαϊκή αναγνώριση.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται Ιδρύμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελβετίας. Πρόκειται για το Πολυτεχνείο της Λωζάνης (École Polytechnique Fédérale de Lausanne), ενώ ακολουθούν δυο Πανεπιστήμια της Ν.Κορέας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ