Γιατί «ζητάει» ο οργανισμός μας σνακ το βράδυ - Όλη η αλήθεια για τις... "νυχτερινές επιδρομές" στο ψυγείο!

Ο εγκέφαλος δεν ικανοποιείται το ίδιο και ζητά πιο πολλά!

Αν δε μπορείτε να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά από τα μπισκότα και άλλα σνακ το βράδυ… μη γεμίζετε τον εαυτό σας με ενοχές.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα έρευνα από τις ΗΠΑ, ο οργανισμός μας δεν λαμβάνει την ίδια ικανοποίηση από το φαγητό τις βραδινές ώρες, κάτι που σημαίνει ότι μας κάνει να θέλουμε όλο και πιο πολύ.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μαγνητικές τομογραφίες για να μετρήσουν πώς ανταποκρίνεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος σε φωτογραφίες από τροφές υψηλής και χαμηλής θερμιδικής αξίας, σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Αυτό που βρήκαν ήταν ότι, οι εικόνες των τροφίμων (ειδικά εκείνων με πολλές θερμίδες) προκαλούν ξεχωριστή εγκεφαλική δραστηριότητα και πως οι νευρωνικές αποκρίσεις είναι χαμηλότερες τις βραδινές ώρες. 

«Μπορεί κανείς να υπερκαταναλώνει το βράδυ, επειδή ο εγκέφαλος δε λαμβάνει την ίδια ικανοποίηση από το φαγητό –τουλάχιστον οπτικά- εκείνες τις ώρες της ημέρας» ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής, Travis Masterson, από το πανεπιστήμιο Brigham Young. «Μπορεί να μην είναι το ίδιο ικανοποιητικό το φαγητό τις βραδινές ώρες, κι έτσι το άτομο θέλει να φάει πιο πολύ για να νιώσει ικανοποίηση».

Πηγή: Brain Imaging and Behaviour

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ