To πιο νόστιμο εξωτικό homemade frozen yogurt από την Ντίνα Νικολάου! Με ανανά & καρύδα!

Ευχαριστούμε το dinanikolaou.gr και την Ντίνα Νικολάου για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση:

Βάζω στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά και τα δουλεύω καλά σε δυνατή ταχύτητα αλλά με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να λιώσει ο ανανάς αλλά το μείγμα να μην γίνει τελείως λείο.
Μοιράζω το μείγμα σε 4 - 6 ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και τα βάζω για 30 λεπτά στην κατάψυξη. Τα σερβίρω όπως είναι, παγωμένα.

Υλικά για 4 - 6 μερίδες

700 γρ. ψίχα από ανανά, φρέσκο ή από κονσέρβα, καλά στραγγισμένος και κομμένος σε μικρά κομμάτια (τον έχουμε βάλει μερικές ώρες στην κατάψυξη, να παγώσει καλά)
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι, πολύ κρύο, από την κατάψυξη
200 γρ. γάλα καρύδας, παγωμένο (το βρίσκω σε κονσέρβα η σε χάρτινη συσκευασία, στα ράφια των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
1 κουτ. σούπας σκούρο ρούμι
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας αποξηραμένη καρύδα, σε σκόνη

Who is Who:

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου. Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης. Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ