Εξοργιστικό: Πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση επειδή στο αεροπλάνο επέβαινε αυτιστική έφηβη

Σοκάρει η αντίδραση πιλότου σε πτήση της United Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο Χιούστον - Πόρτλαντ, που ανάγκασε οικογένεια Αμερικανών και την αυτιστική έφηβη κόρη τους να κατέβουν από το αεροπλάνο, επειδή ένιωσε άβολα από την παρουσία της 15χρονης.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο KOIN του Πόρτλαντ, η μητέρα ζήτησε από το πλήρωμα μία μερίδα ζεστό φαγητό, αφού παρατήρησε ότι η κόρη της δεν είχε φάει τίποτα και ότι αν και η νεαρή κοπέλα ήταν ήρεμη, γνώριζε ότι υπήρχε κίνδυνος στη συνέχεια να αναστατωθεί. 

Το μοναδικό ζεστό φαγητό ωστόσο ήταν αποκλειστικά για τους πελάτες της πρώτης θέσης και η αεροσυνοδός ενημέρωσε τη μητέρα ότι δεν μπορούσε να κάνει καμία εξαίρεση, έστω και αν η μητέρα ήταν διατεθειμένη να το πληρώσει. 

Μη έχοντας άλλη επιλογή, η μητέρα αναγκάστηκε να εξηγήσει πως εάν η κόρη της δεν φάει, ενδέχεται να γίνει επιθετική, οπότε η αεροσυνοδός της έφερε φαγητό. 

Περίπου μισή ώρα αργότερα, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι θα έκανε αναγκαστική προσγείωση, εξαιτίας ενός επιβάτη, «στις τελευταίες θέσεις του αεροπλάνου, ο οποίος είχε θέματα συμπεριφοράς». 

Αμέσως μετά την προσγείωση, αστυνομικοί και ιατρικό προσωπικό ανέβηκαν στο αεροσκάφος για να ενημερώσουν την οικογένεια ότι πρέπει να αποβιβαστεί.
 
Άδικα οι υπόλοιποι επιβάτες φώναζαν να αφήσουν το κορίτσι στην ησυχία του, όπως δήλωσε η μητέρα στο KOIN, αφού η οικογένεια αναγκάστηκε τελικά να αποβιβαστεί. 

Σε ανακοίνωσή της στη συνέχεια, η αεροπορική εταιρεία υποστήριξε ότι «το πλήρωμα πήρε την καλύτερη απόφαση για την ασφάλεια και την άνεση όλων των πελατών».

Ωστόσο, η μητέρα, μια εξέχουσα δικηγόρος για τα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας που συμβουλεύεται συχνά πολιτειακές και ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες και που επέστρεφε στο σπίτι με την οικογένειά της έπειτα από ένα ταξίδι στη Walt Disney World, έχει ήδη καταθέσει μήνυση και δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό  NBC, ότι τα λόγια και η κίνηση του πιλότου, της ξερίζωσαν την καρδιά, καθώς και ότι είναι η πρώτη φορά στα τόσα ταξίδια που έχει κάνει που αντιμετώπισε τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ