Kill Bill όνομα και πράγμα ο Β. Σπάνουλης - Στο τελικό της Euroleague o ΟΣΦΠ μετά την ανατροπή θρίλερ επί της ΤΣΣΚΑ με 70-68

Ανατρέποντας διαφορά εννέα πόντων στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 70-68 της ΤΣΣΚΑ και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειξε για ακόμη μια φορά χαρακτήρα και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, βγάζοντας και πάλι νοκ-άουτ τους Ρώσους, όπως στα Final Four της Κωνσταντινούπολης το 2012 και του Λονδίνου ένα χρόνο αργότερα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας έμεινε σε ρηχά νερά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ωστόσο μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχε τους 11 από τους 13 συνολικά πόντους του, αλλά και το τρίποντο που ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στους Πειραιώτες.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 14 πόντους, ενώ 10 πέτυχε ο Σλούκας και 9 ο νεαρός Παπαπέτρου, που βοήθησε πολύ στην πρώτη του συμμετοχή σε Final Four.

Από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ξεχώρισε ο Ντε Κολό με 18 πόντους, με τον Κάουν να έχει 11 και τους Ουίμς και Τζάκσον από 9.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μάθουν τον αντίπαλό τους αργότερα απόψε το βράδυ, αντιμετωπίζοντας τον νικητή της αναμέτρησης Ρεάλ Μαδρίτης – Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-35, 51-47, 68-70

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 18 (2), Τεόντοσιτς 8 (1), Νίκολς, Τζάκσον 9, Μαρκοϊσβίλι, Ουίμς 9, Βοροντσέβιτς 5 (1), Κάουν 11, Χριάπα 2, Χάινς 1, Κιριλένκο 5.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 2, Ντάνστον 5, Σπανούλης 13 (1/7δίπ., 3/8τριπ.), Παπαπέτρου 9 (1), Σλούκας 10, Πρίντεζης 14 (2 τριπ., 8ριμπ.), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 5 (1), Λαφαγέτ 3 (1), Ντάρντεν, Λοτζέσκι 2.

Τι γράφει ο ξένος Τύπος για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη

Τον Ολυμπιακό και τον Βασίλη Σπανούλη αποθεώνουν τα ξένα Μέσα ενημέρωσης, με αφορμή τη μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την πρόκριση στον τελικό.

Ιδού μερικοί τίτλοι:
Sport Express (Ρωσία): «Η ΤΣΣΚΑ έχασε από τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά της Euroleague, παρότι ήταν μπροστά με 9 μόλις 4 λεπτά πριν από το τέλος»

AS (Ισπανία): «Ο Σπανούλης υπέγραψε ακόμα ένα θαύμα και άφησε στο καναβάτσο την ΤΣΣΚΑ»

Marca (Ισπανία): «O Σπανούλης έριξε την ΤΣΣΚΑ. Η ιδιοφυΐα που λέγεται Σπανούλης έβαλε τον Ολυμπιακό στον τελικό!»

Sportando (Ιταλία): «Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο θεός της Ευρωλίγκας»

Solobasket (Ισπανία): «Σπανούλης, ο εφιάλτης των Ρώσων επανεμφανίζεται και δίνει την πρόκριση στον Ολυμπιακό»

Δείτε το απίστευτο τρίποντο με το οποίο ο Σπανούλης έφερε την νίκη στους ''ερυθρόλευκους'':

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ