Made in Greece η συναρπαστικη Μargi Farm: Από το μποστάνι & το κοτέτσι στο πιάτο σας - η επιστροφή στη φύση & στην food αγνότητα

Συμπληρώνοντας 50 χρόνια παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το ξενοδοχείο The Margi, αποφάσισε να επενδύσει περαιτέρω στον τομέα της γαστρονομίας με τη Margi Farm.

To eirinika είχε κάνει αφοέρωμα ήδη πριν από λίγο καιρό. Δείτε εδώ. Μια ιδιόκτητη έκταση 20 στρεμμάτων στα Καλύβια Αττικής, υιοθετώντας τις παγκόσμιες τάσεις και βέλτιστες πρακτικές στον τομέα του τουρισμού. Η ιδέα δημιουργίας της φάρμας ξεκίνησε αρχικά ως ένα project που αφορούσε αποκλειστικά ανάγκες της οικογένειας Αγιοστρατίτη, η οποία αναζητούσε ένα χώρο για Κυριακάτικες συγκεντρώσεις όπου όλοι μαζί θα γεύονταν αγνά και υγιεινά προϊόντα της φύσης. Στην πορεία, αντελήφθησαν ότι η εν λόγω έκταση, λόγω του εύφορου εδάφους μπορούσε να παράγει ικανές ποσότητες σε πρώτες ύλες για τα εστιατόρια ξενοδοχείου και έτσι υλοποιήθηκε η Margi Farm.

Ανάμεσα σε αμπέλια και ελιές, εναλλάσσονται παρτέρια, γεμάτα εποχικά οπωροκηπευτικά και λαχανικά τα οποία τροφοδοτούνται με νερό μέσω ενός οικολογικού συστήματος άρδευσης  ενώ το ειδυλλιακό σκηνικό συμπληρώνουν οι κότες, οι κατσίκες και το νεότερο μέλος της οικογένειας της φάρμας, ο Μπίλης, ο γαιδαράκος!

Στα προιόντα που μπορεί κανείς να προμηθευτεί ο επισκέπτης της Margi Farm περιλαμβάνονται εκτός από τα λαχανικά, ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, ροζέ κρασί Μεσογείων, τσίπουρο και φρέσκα μαλακά τυριά από κατσικίσιο γάλα. Επιπροσθέτως,  στις μελλοντικές σκέψεις περιλαμβάνεται η δυνατότητα, οι επισκέπτες να μπορούν να αγοράσουν διάφορα ελληνικά προϊόντα συνοδευόμενα από ειδικό βιβλιαράκι με παραδοσιακές συνταγές.

Η Margi Farm αποτελεί επίσης τον ιδανικό χώρο για πληθώρα εναλλακτικών δραστηριοτήτων, τόσο για έλληνες όσο και ξένους επισκέπτες , όπως η πρωτοποριακή ιδέα “From Farm to Fork – The Margi Food Experience”, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα της ξενάγησης αλλά και της περισυλλογής λαχανικών που θα μαγειρέψει ο σεφ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, καθώς και η παράδοση tailor-made μαθημάτων μαγειρικής. Παράλληλα, ο πολυχώρος της φάρμας μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό για prive αλλά και εταιρικές, incentives και corporate team building, εκδηλώσεις.

Ο Θόδωρος Αγιοστρατίτης, Managing Director του ξενοδοχείου, δήλωσε: «Η Margi Farm αποτελεί ένα όνειρο ζωής για την οικογένεια μου. Η μεγάλη μας αγάπη για τα ζώα και τη φύση, μας παρακίνησε να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο αγρόκτημα που στοχεύει να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των εστιατορίων του ξενοδοχείου, πάντα στη βάση της υγιεινής και θρεπτικής διατροφής».

Το The Margi αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο εντός Αττικής που τολμά αυτό το εγχείρημα, πιστό στην πρωτοπορία που το χαρακτηρίζει, εν γένει και για αυτή του την πρωτοβουλία μάλιστα, απέσπασε πρόσφατα το Silver Award στην κατηγορία «Αριστεία στον τομέα του F&B» για την καινοτόμο ιδέα ‘The Margi Farm: From Farm to Fork’ , στα Tourism Awards 2015.

Μέχρι σήμερα, με μόλις μερικούς μήνες λειτουργίας, το The Margi έχει κατορθώσει να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του σε πρώτες ύλες, δίνοντας μία νέα και συναρπαστική διάσταση στα μενού των εστιατορίων του αλλά και παράλληλα την αποδοχή ιδιαίτερα κολακευτικών σχολίων τόσο από πελάτες του ξενοδοχείου, επισκέπτες του εστιατορίου όσο και από πολυεθνικές εταιρείες που μιλούν για μία «αξέχαστη και μοναδική εμπειρία» στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ