Σπάρτη: Βρέθηκαν δύο 4χρονα σε καταυλισμό Αθίγγανων - Απαγωγή ή παράνομη υιοθεσία;

Δύο περίεργες υποθέσεις, πιθανότατα σχετιζόμενες με παράνομες υιοθεσίες, ερευνά η ασφάλεια Σπάρτης και σε αυτές φαίνεται πως εμπλέκονται δύο οικογένειες Ρομά, με ισάριθμα ανήλικα παιδιά στην ηλικία των τεσσάρων ετών.

Σύμφωνα με το notospress.gr, τον Εισαγγελέα Σπάρτης οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι Ρομά δύο άνδρες και δύο γυναίκες, προκειμένου να διερευνηθεί υπόθεση παράνομης υιοθεσίας ή αρπαγής παιδιών. Πρόκειται για δύο ζευγάρια νέων Ρομά που ελέγχονται για δύο παιδιά στις οικογένειές τους που, όπως επιβεβαιώνει και η Ελληνική Αστυνομία, το τεστ DNA ήταν αρνητικό, δηλαδή δεν είναι φυσικά παιδιά τους.

Οι τέσσερις Ρομά συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της αρπαγής ανήλικου.

Με αίτημα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης ζητήθηκαν σχετικές διατάξεις από τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, προκειμένου να αφαιρεθεί προσωρινά η επιμέλεια των ανηλίκων από τις οικογένειες των Ρομά και να παραδοθούν στο Σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης για την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Όλα άρχισαν όταν η Αστυνομία αξιοποίησε καταγγελία - πληροφορία σύμφωνα με την οποία μία οικογένεια Ρομά από την Τραπεζοντή και ένα ζευγάρι Ρομά από τα Καλύβια Σοχάς εμφανίζουν ως παιδιά τους ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι, περίπου 4 ετών, χωρίς να μπορούν να αποδείξουν υιοθεσία.

Το αγοράκι της οικογένειας
Ο Γιάννης Καραγιάννης, Ρομά που έχει ημιτελές σπίτι στην Τραπεζοντή, φέρεται να έχει κοντά στα τρία κοριτσάκια του προσθέσει κι ένα αγοράκι. Ωστόσο μετα από test DNA αποδείχθηκε ότι καμία βιολογική σχέση δεν είχε το αγοράκι με τους γονείς του...

Το ξανθό κορίτσι
Οι πληροφορίες θέλουν τον κοριτσάκι να είναι το μοναδικό παιδί της άτεκνης οικογένειας. Μάλιστα αν οι πληροφορίες μας επιβεβαιωθούν, είναι ένα γλυκό κορίτσι με γαλανά μάτια ηλικίας περίπου 4-5 ετών. Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πρόκειται να διερευνήσουν την υπόθεση σε βάθος για να αποδειχθεί αν τα δύο παιδιά έχουν υιοθετηθεί παράνομα, αν έχουν υιοθετηθεί άτυπα ή αν είναι προϊόν αρπαγής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ