Eurovision 2015: Στην κορυφή το φαβορί Σουηδία με το "Heroes" - 19η η Ελλάδα με μόλις 23 βαθμούς! (βίντεο)

Ο τελικός του 60ου διαγωνισμού της Eurovision έλαβε τέλος με μεγάλο νικητή τη Σουηδία και τον Måns Zelmerlöw που τραγούδησε το ξεσηκωτικό Heroes. 

Η Ελλάδα, με τη Μαρία Έλενα Κυριάκου κατέκτησε μόλις τη 19η θέση ενώ η Κύπρος την 22η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πώς μέχρι και τα μέσα της ψηφοφορίας, η οποία είχε αρκετά τεχνικά προβλήματα, η Σουηδία κονταροχτυπήθηκε με τη Ρωσία, η οποία τελικά βρέθηκε στην δεύτερη θέση. Οι Έλληνες για πρώτη φορά φέτος δεν έδωσαν το 12αρι τους στην Κύπρο, αλλά στην Ιταλία δίνοντας 10 πόντους στον Κύπριο ερμηνευτή. Η Κύπρος μας έδωσε 8 πόντους και το 12αρι το έδωσε στην Ιταλία, η οποία κατέκτησε τελικά την τρίτη θέση. 

Το νικητήριο τραγούδι:

Η μεγάλη βραδιά του τελικού της Eurovision, που διήρκησε σχεδόν τέσσερις ώρες, ξεκίνησε με την περσινή νικήτρια Κοντσίτα ντυμένη με φούξια φόρμα να τραγουδά «bulding briedges» και να «πετά» πάνω από το κοινό, ενώ στην έναρξη του σόου, όλοι οι διαγωνιζόμενοι πέρασαν την γέφυρα της σκηνής (το σλόγκαν φέτος ήταν "χτίζοντας γέφυρες").

Η ελληνική συμμετοχή:

Για πρώτη φορά φέτος συμμετείχαν 27 χώρες οι οποίες έβαλαν τα δυνατά τους για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στον τελικό του μουσικού διαγωνισμού. Ανάμεσα σε αυτές η Ελλάδα, με την Μαρία Έλενα Κυριάκου να τραγουδά One Last Breath και η Κύπρος, με τον Γιάννη Καραγιάννη που ερμήνευσε με συγκινητικό τρόπο το «One thing I should have done».

Το τραγούδι της Κύπρου:

Η Μαρία Έλενα Κυριάκου εμφανίστηκε 15η στη σειρά του τελικού και ερμήνευσε συγκινητικά το One Last Breath. Μαζί της, ο Ευθύβουλος Θεοχάρους που την συνόδευσε στο πιάνο και οι Άλεξ Οικονόμου και Κατερίνα Κυριάκου στα φωνητικά.

Τον τελικό της Eurovision σχολίασαν για την ελληνική τηλεόραση Γιώργος Καπουτζίδης και Μαρία Κοζάκου ενώ την αναγγελία της βαθμολογίας από τους Έλληνες τηλεθεατές έκανε η Έλενα Παπαρίζου.

Αποθέωση του αμερικανικού ABC για τη Μαρία-Ελενα Κυριάκου: Εμφανίστηκε σαν κορίτσι του Μποντ

 

Χαρακτηριστικό ήταν πως λίγο μετά την εμφάνιση της Μαρίας-Ελενας Κυριάκου στην Αυστρία, το αμερικανικό δίκτυο σχολίασε ανεβάζοντας ένα στιγμιότυπο από την εμφάνιση της ελληνικής συμμετοχής: Η Ελλάδα έσκισε στο τραγούδι, η εμφάνιση της Μαρίας-Ελενας Κυριάκου ήταν ισάξια με ντίβα σε ταινία του Μποντ, ό,τι χρειάζεται η Eurovision.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ