Ιδού το θαυματουργό πρόγραμμα διατροφής της Ελένης Μενεγάκη για απώλεια κιλών σε χρόνο dt

Με μια αυστηρή διατροφή υποστηρίζει το περιοδικό You, πως έχασε τα κιλά μετά τη γέννα η Ελένη Μενεγάκη.

Η Ελένη μάλιστα, αποκάλυψε πρόσφατα στην εκπομπή της και μιλώντας στο Βασίλη Καλλίδη πως πήρε μόλις 13 κιλά στην τέταρτη εγκυμοσύνη της:

Απευθυνόμενη στον μάγειρα η παρουσιάστρια είπε:

«Κόψε μου ένα μεζεδάκι από ένα μαλακό κομματάκι να το βάλω στο στόμα μου, να το πιπιλίσω! Άνθρωπος είμαι και εγώ ρε παιδιά! Μην με βασανίζετε έτσι! Είμαι άνθρωπος και τώρα πια πιο μαλακός από ποτέ. Έχω φάει τόσα μακαρόνια αυτή τη χρονιά που απορώ πως δεν πήρα 30 κιλά και την έβγαλα με 13».

Η Μενεγάκη ακολούθησε αμέσως μετά τη γέννηση της κόρης της, ένα πρόγραμμα διατροφής με βάση αυτά που ζήτησε από τον Ηλία Σακκά.

«Πήρα τον Ηλία να μου φτιάξει ένα πρόγραμμα διατροφής για λεχώνες…. Θέλω να γίνω η Ελένη που ξέρει ο κόσμος… Πρέπει να γυρίσω fit στην εκπομπή. Θέλω να γίνω η Ελένη που ξέρει ο κόσμος», φαίνεται να είπε σε δικό της άνθρωπο κι εκείνος μετέφερε τα λόγια της με κάθε επιφύλαξη στο περιοδικό You.

Το περιοδικό You μάλιστα, αποκαλύπτει το διατροφικό πλάνο της παρουσιάστριας με το οποίο η Ελένη έχασε τα κιλά μετά τη γέννα και το οποίο μπορεί να εφαρμόσει κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε περίοδο λοχείας -ακόμα κι αν θηλάζει- όπως ακριβώς και η παρουσιάστρια.

Πρωινό

2 μικρά παξιμαδάκια ολικής άλεσης με 10 ελιές και τσάι του βουνού/φασκόμηλο/λουίζα
1/2 παλάμη ψωμί ολικής 100% με ταχινόμελο (1 κ.γ.) και 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι
1/2 παλάμη ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι με 1 κ.γ. αμυγδαλοβούτυρο
1/2 παλάμη μαύρο γερμανικό ψωμί (Vollkornbrot από το σούπερ μάρκετ) με 1 σπιρτόκουτο τυρί

Δεκατιανό (Πάντα με δύο ώρες τουλάχιστον διαφορά από το προηγούμενο και επόμενο γεύμα.)

1 τουλάχιστον φλιτζάνι φρέσκα φρούτα, π.χ., 1 πορτοκάλι. Συνοδευτικά 1 ποτήρι Κεφίρ ή ξινόγαλα ή Αριάνι

Μεσημεριανό

1-2 φορές/εβδ. όσο ψάρι ή θαλασσινά (όχι ωμά) με χόρτα ή βρασμένα λαχανικά, π.χ. μπρόκολο
2 φορές/εβδ. από 2 φλυτζάνια λαδερό, π.χ. αγκινάρες αλά πολίτα ή 1 μερίδα χορτόπιτα (όσο το 1/4 της σελ. Α4) με 1 κ.σ. γιαούρτι σακούλας
2 φορές/εβδ. από 2 φλιτζ. τσαγ. φακόρυζο ή ρεβιθοπίλαφο. Συνοδευτικά σαλάτα με 3 διαφορετικά λαχανικά/μυρωδικά, π.χ. μαρούλι, άνηθο, κρεμμυδάκι
1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κόκκινο κρέας ψητό με ένα φλιτζ. τσαγ. καστανό ρύζι ή φαγόπυρο και σαλάτα με 3 χρώματα λαχανικών/μυρωδικών
1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κοτόπουλο με ένα φλιτζ. τσαγ. πατάτες φούρνου (με τη φλούδα) και συνοδευτικά σαλάτα χωριάτικη

Εφεδρικό γεύμα: 2 φλιτζ. τσαγ. pasta ολικής άλεσης με σάλτσα λαχανικών, θαλασσινών ή τομάτας

Απογευματινό (πάντα με δύο ώρες τουλάχιστον διαφορά από το προηγούμενο και επόμενο γεύμα)

1 τουλάχιστον φλιτζ. τσαγ. φρέσκα φρούτα, π.χ. φράουλες. Συνοδευτικά 30 γρ. ξηρούς καρπούς (όσα χωράνε στη χούφτα μας) ή 2 δάχτυλα παστέλι

Βραδινό

1 γιαούρτι (πρόβειο, παραδοσιακό με την πέτσα) και 1 κ.γ. μέλι ή με φρέσκα φρούτα
Ενισχυμένη σαλάτα με 1 φλιτζ. τσαγ. υλικά της αρεσκείας σου τύπου χωριάτικη, Ceasars, τονοσαλάτα αλλά και με διάφορους συνδυασμούς από ξηρούς καρπούς, ξερά    φρούτα, ρόδι, κρουτόν, αβγό,
αβοκάντο, κινόα, καλαμπόκι, τυρί, φυτρωμένες ρίζες, καπνιστό σολομό κ.ο.κ., αλλά χωρίς αλλαντικά
2-3 κ.σ. νιφάδες βρόμης, 1 κ.γ. λιναρόσπορο, 1 κ.γ. σταφίδες ή μέλι, όλα σε 1 φλιτζ. τσαγ. γάλα ή γιαούρτι ή ξινόγαλα
1/2 παλάμη ψωμί ολικής άλεσης με 10 ελιές και τοματίνια
1/2 παλάμη ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι και ένα αβγό, συνοδευτικά με τοματίνια
1 τοστ ολικής άλεσης με τυρί, τομάτα, ρίγανη, συνοδευτικά με τοματίνια

Τιπς για καλύτερο αποτέλεσμα

Πίνε συχνά νερό, σε γουλιές και σε θερμοκρασία δωματίου, σε όλη τη διάρκεια της μέρας και πριν διψάσεις

Απόφυγε οινόπνευμα, καφεΐνη και νικοτίνη γιατί οι ουσίες αυτές αποβάλλονται στο μητρικό γάλα

Καλό είναι να μην επιλέξεις θαλασσινά με κέλυφος, π.χ. μύδια, όσο θηλάζεις

Το κρέας και τα αβγά να είναι καλά μαγειρεμένα (όχι μελάτο αβγό, όχι μισοψημένο το κρέας)

Απόφυγε τα πατέ συκωτιού, τα μπλε τυριά (τύπου ροκφόρ), το μαλακό και φρέσκο τυρί (αν δεν είναι τυποποιημένα, όπως π.χ. το ξινοτύρι του χωριού)

Τα φαγητά να είναι φρεσκομαγειρεμένα και φτιαγμένα από φρέσκα υλικά

Απόφυγε τις τροφές που ξέρεις ή διαπιστώνεις ότι σου προκαλούν δυσανεξία

Να πλένεις πολύ καλά τις σαλάτες, ιδιαίτερα τα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. μαρούλι) και ακόμα πιο προσεκτικά τα «κατσαρά»

Να λαμβάνεις διατροφικά συμπληρώματα μόνο με τη σύσταση του γιατρού, όπως και τα φάρμακα

Να περπατάς 150΄/εβδ. τουλάχιστον, με στόχο να γίνουν 300΄/εβδ. σύντομα

Πρόσθεσε ως 4 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι στα ροφήματά σου, π.χ. στο πράσινο τσάι
(Το πρόγραμμα δημιούργησε η Δρ Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια διατροφής για το περιοδικό You.)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ