Silencio ή Σιωπή η νέα ταινία του Αλμοδοβάρ: Επιστροφή των γυναικών που το βουλώνουν λόγω συνθηκών

Δεν είναι μυστικό ότι ο πληθωρικός Πέδρο Αλμοδόβαρ έχει ξεκινήσει γυρίσματα για την καινούργια του ταινία, με τίτλο «Silencio». 

Μόλις τώρα, όμως, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες από την παραγωγή, οι οποίες δείχνουν τον σκηνοθέτη μαζί με την πρωταγωνίστριά του Αντριάνα Ουγάρτε σε στιγμιότυπα από τα γυρίσματα. Η ταινία ξετυλίγει την ταραχώδη ζωή της Τζουλιέτα, μιας γυναίκας που βρίσκεται στα όρια της τρέλας, μέσα από τα μάτια της κόρης της, ακολουθώντας τον χαρακτήρα μέσα σε διάστημα 30 χρόνων, από το 1985 έως το 2015.

«Είναι μια επιστροφή στο σινεμά των γυναικών, των μεγάλων πρωταγωνιστριών, και είναι ένα σκληρό, δυνατό δράμα, κάτι που με ενθουσιάζει. Λέγεται “Silencio” γιατί αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο που κατευθύνει τα χειρότερα πράγματα που συμβαίνουν στη βασική ηρωίδα» δήλωσε ο Αλμοδόβαρ για την ταινία. Κι εμείς ελπίζουμε σε μια θριαμβευτική επιστροφή στη φόρμα και στα σαρωτικά, ακραία μελοδράματα με αξέχαστες, παθιασμένες ηρωίδες, για τα οποία φημίζεται ο υπέροχος ισπανός δημιουργός, μετά το χαριτωμένο, ανώδυνο, αλλά μάλλον σαχλό «Δεν κρατιέμαι» του 2013.

Σκηνή από την ταινία

Με βασικές πρωταγωνίστριες τις Έμα Σουάρεζ και Αντριάνα Ουγάρτε, οι οποίες υποδύονται την ηρωίδα σε διαφορετικές ηλικίες, το πολυπληθές καστ της 20ης μεγάλου μήκους ταινίας του Αλμοδόβαρ αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από ηθοποιούς που κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στο πολύχρωμο σύμπαν του σκηνοθέτη. Μόνο μία από τις χαρακτηριστικές μούσες του θα εμφανίζεται στην ταινία: η Ρόσι ντε Πάλμα, μέλος της κριτικής επιτροπής στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών και λατρεμένη εκκεντρική περσόνα σε φιλμ όπως τα «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», «Kika» και «Το μυστικό μου λουλούδι».

Το «Silencio» θα κυκλοφορήσει στην Ισπανία την άνοιξη του 2016, και αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, το πιθανότερο είναι ότι θα το δούμε στο επόμενο Φεστιβάλ Καννών.

Πηγή: Tospirto.net

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ