Πρόεδρος FIFA Μπλάτερ: «Δεν μπορώ να ελέγχω τους πάντες» - Ο Πούτιν βλέπει τους Αμερικάνους πίσω από τις συλλήψεις‏

Χωρίς καμία πρόθεση να παραιτηθεί όπως τον κάλεσε ο Μισέλ Πλατινί μετά το σκάνδαλο με την 20ετή απάτη της FIFA, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ, πραγματοποίησε ομιλία στην τελετή έναρξης του Κογκρέσου της FIFA.

Ο κ. Μπλάτερ δήλωσε πως τα γεγονότα που αποκαλύφθηκαν έριξαν σκιά στο ποδόσφαιρο, αλλά έκανε λόγο για μεμονωμένες πράξεις που ντροπιάζουν το άθλημα και απαιτούν άμεση αλλαγή.

«Δεν θα επιτρέψουμε η φήμη του ποδοσφαίρου και της FIFA να παρασυρθεί στη λάσπη και πρέπει να σταματήσει τώρα. Όσοι ευθύνονται πρέπει να διωχθούν και να κληθούν να απολογηθούν για τις πράξεις τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι «δεν υπάρχει χώρος για διαφθορά».

Στη συνέχεια προέβλεψε πως οι ερχόμενοι μήνες δε θα είναι εύκολοι για την Ομοσπονδία και δήλωσε σίγουρος πως θα ακολουθήσουν ακόμα άσχημα νέα.

Ωστόσο, επισήμανε πως είναι απαραίτητο «να γίνουν πράγματα ώστε όλοι στο ποδόσφαιρο να ανταποκρίνονται στην ηθική», καθώς όπως είπε «το ποδόσφαιρο αξίζει τόσα περισσότερα».
Την ίδια ώρα, είπε ότι το Κογκρέσο έχει τη δυνατότητα να διαλέξει τον δύσκολο δρόμο να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη.

Όσο για τους συλληφθέντες δήλωσε κατηγορηματικά ότι δε θα επιτρέψει οι δράσεις 
μεμονωμένων ανθρώπων να καταστρέψουν τη δουλειά όλων όσων εργάζονται για το ποδόσφαιρο.

Βέβαια, σε μία προσπάθεια να δικαιολογηθεί δήλωσε ότι δε μπορεί να ελέγχει τους πάντες, προσθέτοντας ότι «ενήργησαν δίχως να το γνωρίζω».

Σχετικά με αυτό πρόσθεσε ότι «αν ο κόσμος θέλει να λειτουργήσει λάθος θα προσπαθήσει να κρυφτεί».

Καταλήγοντας είπε ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές για να συλληφθούν όσοι ευθύνονται για οποιαδήποτε υπόθεση διαφθοράς και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να απολαύσουν το σόου…

Τι δήλωσε ο Πούτιν
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας πήρε θέση για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη FIFA και το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στις τάξεις της. Ο Πούτιν περιέγραψε ως «περίεργες» τις συλλήψεις των μελών της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να πετάξει τις… σπόντες του για την αμερικανική εμπλοκή στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ