Μade in Greece από 7 Top Women + 1 άντρα: Μαγιό, γυαλιά, ρούχα, καπέλα - Φραγκίστα, Οικονόμου, Σταύρου ...

Τα items που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας έχουν ελληνική υπογραφή

1. Callista Crafts

Το 2013, η Ελένη Αγιοστρατίτη και η Σύλια Κωνσταντινίδου οραματίστηκαν ένα brand με τσάντες φτιαγμένες από τα καλύτερα υλικά, που κάθε γυναίκα θα θέλει να κρατάει. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το brand Callista. 

Έμπνευσή τους όπως αναφέρουν, αποτελούν η Ελληνική ομορφιά, αλλά και οι Αρχαιοελληνικοί μύθοι, που εδώ και χρόνια συμπεριλαμβάνονται στην κληρονομιά του τόπου μας. Σήμα κατατεθέν τους είναι οι κεντημένες ραφές που διακοσμούν τις iconic τσάντες τους, για την δημιουργία των οποίων χρειάζονται περίπου 400 stitches και 300 κόμποι. 

Χειροποίητα backpacks, κομψά clutches, πουγκιά αλλά και οι υπερμεγέθεις shopper bags σε pale αποχρώσεις, είναι μόνο κάποια από τα σχέδια που μπορεί να βρει κανείς στις συλλογές τους. 

http://www.callistacrafts.com/

 

2. Stefania Frangista

Πέντε χρόνια ύστερα από την ίδρυση του Pink Sands, η Στεφανία Φρανγκίστα θέλησε να επανασυστηθεί με ένα νέο beachwear brand, το Stefania Frangista που φέρει το όνομά της και είναι εμπνευσμένο από την πατρίδα της. Έχοντας ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, πιο ώριμη και κατασταλαγμένη από ποτέ, η όμορφη σχεδιάστρια ένιωσε την ανάγκη να επιστρέψει στις ρίζες της και να μεταδώσει την μοναδικότητα του ελληνικού καλοκαιριού. Φέτος λοιπόν μέσω της συλλογής της “The Hydra Collection” αποτίει φόρο τιμής στην Ύδρα, δημιουργώντας κομψά bandeaux και σαγηνευτικά καφτάνια, σε γήινους τόνους που κολακεύουν την σιλουέτα και αγκαλιάζουν το σώμα, προσκαλώντας όλες τις γυναίκες να ζήσουν ένα υπέροχο, ελληνικό καλοκαίρι. 

http://stefaniafrangista.com/boutique.php

3. Mouchmouch

Όλα δείχνουν πως οι σπουδές του στο τμήμα αρχιτεκτονικής του University of the Creative Arts στην Αγγλία αλλά και το master του στο Sustainable Design, έδωσαν στον Κάρολο Μουχτάρη το έναυσμα να δραστηριοποιηθεί σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα υλικά, το ξύλο. Όπως αναφέρει: “πρόκειται για ένα υλικό διαχρονικό και αγνό, συνυφασμένο με τον άνθρωπο”. Μέσω του brand του Mouchmouch (το όνομα προκύπτει από το επώνυμό του στα αγγλικά: Mouchtaris), o 26χρονος επιχειρηματίας, δημιουργεί θήκες για smartphones, tablet και φωτιστικά από ξύλο, χαραγμένα μέσω μιας πρωτότυπης τεχνικής με laser. Εκτός όμως από αυτό, ο Κάρολος και η ομάδα του δέχονται και παραγγελίες για οτιδήποτε άλλο βάλει ο νους του καθενός, κατασκευάζοντας έτσι ευφάνταστα κομψοτεχνήματα που πολλοί θέλουν να κάνουν δικά τους. 

www.mouchmouch.com

4. Christina Economou

To βιογραφικό της Χριστίνας Οικονόμου είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Οι σπουδές της στην σχολή Parsons και το Instituto Marangoni συνδυαστικά με το ταλέντο της, την βοήθησαν όχι μόνο στο να της δοθεί μια θέση στον οίκο Giambattista Valli, αλλά και να κερδίσει το 2011, το International Awards στο London Graduate Fashion Week. Το 2013 ωστόσο αποφάσισε να γυρίσει στην γενέτειρα της και να χτίσει το δικό της label, ρούχα του οποίου έχει επιλέξει να προωθήσει και μέσω του blog της, η γνωστή Ιταλίδα blogger Chiarra Ferragni. Ρομαντικά floral prints, σε μοντέρνες μίνιμαλ γραμμές, ήπια μεταξωτά και ακατέργαστα, φυσικά υφάσματα είναι τα στοιχεία που θα αγαπήσει κανείς στις συλλογές της. 

http://christina-economou.com

5. Rota Dentata

H Δήμητρα Χατζηανδρέου, είναι η αρχιτέκτονας- σχεδιάστρια που στο πρόσωπο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, βρήκε την έμπνευση να δημιουργήσει τα πιο πρωτότυπα γυαλιά ηλίου από ξύλο. Πρόκειται για μια­ ιδέα που σίγουρα έχει υλοποιηθεί ξανά στο παρελθόν, ωστόσο η συλλογή της Δήμητρας διαφέρει αρκετά απ ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα. Μικρές εσοχές που παραλαμβάνουν ένα επαναλαμβανόμενο ορθοκανονικό στερεό με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας παραπάνω διάστασης σε σχέση με τα υπόλοιπα γυαλιά, είναι το μυστικό που κρύβεται πίσω από την ακαθόριστη μορφή τους. Το brand της, Rota Dentata, μετράει μόλις ένα χρόνο δημιουργίας έχοντας ήδη κερδίσει αρκετούς θαυμαστές απ' όλο τον κόσμο. 

http://rotadentata.com/

6. Blanc

Η Κωνσταντίνα Βαφειάδου οραματίστηκε ένα label με χειροποίητα καπέλα που θα ξεχωρίζουν χάρη στις έντονες γεωμετρίες τους, τα παραδοσιακά υλικά τους και την σύγχρονη τεχνική τους. Έτσι λοιπόν δημιούργησε το Blanc, μία φίρμα με καπέλα δουλεμένα αποκλειστικά στο χέρι, που παίρνουν την έμπνευση τους από ιστορικά στοιχεία ενσωματώνοντας την τέχνη στην μόδα με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

http://www.blanc.gr/

7. Ancient Kallos

Το πρώτο αμιγώς ελληνικό resortwear brand φέρει το όνομα Ancient Kallos. Εμπνευστές του είναι η Λαμπρινή και η Στέλλα Σταύρου, δύο αδερφές των οποίων αρχικός στόχος υπήρξε η δημιουργία ρούχων που θα φορούσαν πρώτα απ' όλα οι ίδιες. Όπως αναφέρουν, αυτό που χαρακτηρίζει τα σχέδια της συλλογής τους είναι η λιτότητα και η ποιότητα τους, καθώς όλα τα κομμάτια κατασκευάζονται στην Ελλάδα, ενώ οι φούντες και τα νήματα που διακοσμούν τα κομψά καφτάνια τους, δουλεύονται αποκλειστικά στο χέρι. 

http://www.ancientkallos.com/

8. We Design

Πώς θα σου φαινόταν εάν το διαχρονικό χαρτί περιτυλίγματος της ψαραγοράς γινόταν παρεό; Ή το απόλυτο ελληνικό τυρί, η φέτα, έδινε την απαραίτητη έμπνευση για να δημιουργηθεί μια θήκη κινητού; Ή ακόμη καλύτερα εάν υπήρχε ένας ακρυλικός καθρέφτης που θα τόνωνε την αυτοπεποίθησή σου, λέγοντας σου κάθε φορά που κοιτάζεσαι “αυτός είσαι”; Η δημιουργική ομάδα με το όνομα We Design τα έκανε όλα πραγματικότητα! Μέσω της σειράς τους Greece Revisited, οι We Design, δημιούργησαν χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα εμπνευσμένα από την Ελλάδα, τους μύθους της, την ιστορία της αλλά και την δική μας καθημερινότητα! 

http://www.wedesign.gr/

Πηγή: Marieclaire.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ