Νταβίντ Ζινολά - O υποψήφιος για την προεδρία της FIFA: Τo 90' οι γυναίκες έτρεχαν πίσω του & του έσκιζαν τα ρούχα

Ποιος Ζινολα που διεκδικεί την πρΠρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει εργαστεί ακόμα ως ηθοποιός, μοντέλο και οινοποιός, ο 48χρονος Νταβίντ Ζινολά διεκδικεί την προεδρία της FIFA μετά από την παραίτηση του Σεπ Μπάτλερ ύστερα από το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τον διεθνή ποδοσφαιρικό θεσμό. οεδρία FIFA;

«Αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. ο Μπάτλερ) ήταν υπό μεγάλη πίεση και τώρα που αποφάσισε να παραιτηθεί είναι μεγάλη ευκαιρία για να αναγεννήσουμε τη FIFA και το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», τόνισε στο Sky Sports, πριν ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο.

Ο καρδιοκατακτητής του ποδοσφαίρου που δεν έκανε ποτέ τεράστια καριέρα

Ο γάλλος πρώην άσος των γηπέδων γεννήθηκε στο Γκασέν του Βαρ. Αγωνίστηκε για δέκα σεζόν στην γενέτειρά του, Γαλλία, προτού μετακομίσει στην Αγγλία το 1995, όταν και πήρε μεταγραφή για τη Νιούκασλ Γιουνάιτεντ. Παρέμεινε στην χώρα, μέχρι την αποχώρησή του από τον χώρο του ποδοσφαίρου, επτά χρόνια αργότερα, έχοντας επίσης αγωνιστεί για λογαριασμό των Τότεναμ Χότσπερ, Αστον Βίλα και ΄Εβερτον. Ποτέ, ωστόσο, δεν απογειώθηκε η καριέρα του σε διεθνές επίπεδο.


 

Διαφημίσεις: από σαμπουάν έως εταιρείες στοιχημάτων

Φημισμένος για τις κατακτήσεις του στο γυναικείο φύλο με το απαράμιλλο στυλ και το μαλλί... χαίτη, έκανε τη μια διαφήμιση μετά την άλλη: σαμπουάν, αυτοκινήτων, ξυριστικών μηχανών, καφέδων, μέχρι και εταιρειών στοιχημάτων.

Από την απόσυρσή του από τον χώρο του ποδοσφαίρου, το 2002 και μετά αποφάσισε να διακριθεί και στο σανίδι  συμμετέχοντας σε ταινίες, όπως η Rosbeef και η The Last Drop.
Ηθοποιός, μοντέλο και οινοποιός: Ενας αλλοιώτικος υποψήφιος πρόεδρος της FIFA.

Ρόλοι σε τηλεοπτικές σειρές και φυσικά... πασαρέλα μπήκαν, επίσης, στη ζωή του Γάλλου ποδοσφαιριστή. Η ενεργή συμμετοχή του στο lifestyle της δεκαετίας του ’90 του άνοιξε την πόρτα μέχρι και του Ερυθρού Σταυρού. Μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας, ο Ζινολά ήταν αυτός που ηγήθηκε της εκστρατείας κατά των ναρκών.

Μέχρι και γυμνός στάθηκε για να τον ζωγραφίσουν, ενώ πρόσφατα πήρε το ασημένιο μετάλλιο σε Διεθνή διαγωνισμό κρασιού για ένα κρασί ροζέ παραγωγής του.

Παντρεμένος με το μοντέλο Καρολίν, έχει δύο παιδιά τον Αντρέα και την Κάρλα και όλοι μαζί ζουν στο Σαν Τροπέ.

Ειχε βάλει υποψηφιότητα για τις εκλογές της FIFA, αλλά τον περασμένο Γενάρη αποσύρθηκε μιας και δεν είχε την υποστήριξη αρκετών Ομοσπονδιών. Όμως τώρα μετά την παραίτηση Μπλάτερ ξαναμπαίνει δυναμικά, έχοντας και την στήριξη της Αγγλίας. Μιας παραδοσιακής δύναμης στο ποδόσφαιρο.

Ποιοί άλλοι παίρνουν μέρος στην κούρσα

Με δήλωσή του ο Ιορδανός πρίγκηπας Άλι άφησε εννοηθεί ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος. «Νομίζω ότι ήταν η σωστή κίνηση από τον Μπλάτερ και ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε το μέλλον. Είμαι στη διάθεση των ομοσπονδιών, που θέλουν την αλλαγή, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που τη φοβόντουσαν» είπε.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι ο Μισέλ Πλατινί θα είναι υποψήφιος, μια πρόταση που θα στηρίξει πολύ η Γαλλία. Πρέπει, ωστόσο, να κάνει το μεγάλο βήμα να φύγει από την UEFA και να διεκδικήσει την προεδρία της FIFA στις προσεχείς εκλογές. Ερωτηματικό, τέλος, παραμένει η στάση του Λουίς Φίγκο που είχε αποσυρθεί πριν λίγο καιρό από την εκλογική διαδικασία.

Τέλος και ο Ζίκο (πρώην προπονητής του Ολυμπιακού) έχει εκφράσει την θέληση να είναι υποψήφιος για την προεδρία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ