Good News: "Πράσινο φως" για επένδυση 418 εκατ. ευρώ στην Κοιλάδα της Ερμιονίδας

 Ναι από το ΣΤΕ στην κατασκευή του μεγαλύτερου τουριστικού χώρου στην Ελλάδα, σε έκταση 2.079 στρεμμάτων 

Λίγες εβδομάδες μετά την έγκριση αντίστοιχης τουριστικής επένδυσης σε μεγάλη έκταση της Μονής Τοπλού στη ΝΑ Κρήτη (Χερσόνησος Σίδερο του Δήμου Σητείας), το Ε' Τμήμα ΣτΕ ενέκρινε και το ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης) με την ονομασία «Κilada Hills» που προβλέπει τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων πολυτελών προδιαγραφών στον νομό Αργολίδας στην Πελοπόννησο.


Η στρατηγική επένδυση ύψους 418 εκατ. ευρώ, που θα πραγματοποιηθεί στην αδόμητη έως τώρα πλαγιά ανάμεσα στο Κρανίδι και την Κοιλάδα, αφορά τουρισμό υψηλότατου επιπέδου, με τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων, μεγάλου γηπέδου γκολφ, ενώ παράλληλα θα κατασκευαστούν πολυτελείς επαύλεις, βίλες, beach club με καμπάνες «πάνω στο κύμα» κ.λπ. Στόχος είναι να προσελκυστούν λάτρεις του γκολφ, μεγάλα βαλάντια, αλλά και αγοραστές-ενοικιαστές πολυτελών κατοικιών κ.λπ.

Το ανώτατο δικαστήριο συμφώνησε όσον αφορά στη νομιμότητα της δημιουργίας του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού, επιτρέποντας μέγιστη δόμηση 207.578 τ.μ., βάζοντας ως επιπλέον όρους και προϋποθέσεις να μην ξεπεράσουν οι παραθεριστικές κατοικίες τα 7,50 μ. σε ύψος, να αναπτυχθούν χώροι πρασίνου και να αποτραπεί κάθε προσπάθεια δημιουργίας νέων άρτιων και οικοδομήσιμων γηπέδων.

Ο συνολικός σχεδιασμός προβλέπει για το τουριστικό χωριό πολυτελές ξενοδοχείο 300 κλινών, κέντρο αναζωογόνησης, beach club με 13 ξύλινες καμπάνες στην παραλία, αλλά και 320 επαύλεις, 100 βίλες και 28 παραθεριστικές κατοικίες, που θα δημιουργηθούν σε έκταση 1.200 στρεμμάτων. Παράλληλα, σε έκταση 824 στρεμμάτων θα δημιουργηθεί γήπεδο γκολφ με όλες τις αναγκαίες εγκαταστάσεις, ενώ σε επιφάνεια 8 στρεμμάτων θα γίνουν εγκαταστάσεις εστίασης-αναψυχής (εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης) που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων στο σύνολο του τουριστικού χωριού.


Σύμφωνα με τη στρατηγική επένδυση, κατά την κατασκευή του τουριστικού χωριού θα υπάρξουν 2.000 θέσεις εργασίας και τουλάχιστον 600 θέσεις εργασίας στη διάρκεια της λειτουργίας του που σχεδιάζεται σε ετήσια βάση, ενώ αναμένεται η δημιουργία στην περιοχή διαφόρων δορυφορικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων και θέσεων εργασίας.
 

Όλη η συνέχεια εδώ - ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ