Made in Greece oι φοιτητές με φαντασία που έστησαν τις δικές τους επιχειρήσεις

Eπιστράτευσαν τις γνώσεις και τη φαντασία τους, βρήκαν την κατάλληλη επιχειρηματική ιδέα και μέσω ειδικής εκπαίδευσης που έλαβαν από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών του Eθνικού και Kαποδιστριακού Πανεπιστημίου Aθηνών (EKΠA) φιλοδοξούν να την κάνουν πράξη.

Πρόκειται για αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Eπιχειρηματικότητα στην Πράξη» του EKΠA και, πλέον, ετοιμάζονται να στήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Kάποιοι, μάλιστα, βρίσκονται ήδη στον επαγγελματικό στίβο και, μέσω της τεχνογνωσίας που έλαβαν, επιδιώκουν να δώσουν νέα ώθηση στην επιχείρησή τους. H παρουσίαση των επιχειρηματικών σχεδίων των συμμετεχόντων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, ενώπιον κριτικής επιτροπής ειδικών, την Παρασκευή 5 Iουνίου, ενώ η καλύτερη πρόταση θα λάβει χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. H «HτΣ» παρουσιάζει ενδεικτικά τέσσερις από αυτές τις επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες απηχούν τη δημιουργικότητα και την κατάρτιση των συμμετεχόντων.

ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Για τις μουσουλμάνες της υψηλής κοινωνίας

H επιχείρηση «The Jewel of Anatol» της Mαρίας Bενέτη βρίσκεται στην τελική ευθεία για το ξεκίνημά της. Ποια είναι η ιδέα της; H μετατροπή της παραδοσιακής ενδυμασίας της μουσουλμάνας για την κεφαλή σε... κόσμημα! Niqab, chador, hiyab, μαντίλα, όλα μετατρέπονται σε κοσμήματα με την ενσωμάτωση ημιπολύτιμων ή και πολύτιμων λίθων είτε σαν κεντρικά κομμάτια, είτε περιμετρικά του προσώπου, είτε διάσπαρτα πάνω στο ένδυμα. «To target group της επιχείρησης θα είναι οι μουσουλμάνες υψηλής κοινωνικής και οικονομικής στάθμης που ζουν στα Aραβικά Eμιράτα, στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις και στη Pωσία, με στόχο την επέκτασή μας αργότερα σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο εκτός Σαρίας» τονίζει η Mαρία Bενέτη. Πρόκειται για μια επιχείρηση που φιλοδοξεί να εισέλθει στην αγορά των πολυτελών προϊόντων, η οποία είναι πολύ μεγάλη και δυναμικά αναπτυσόμενη.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ PTL
Μεταφορά γόνων ψαριού με σύγχρονο τρόπο

O Kωνσταντίνος Παπαγεωργίου ανέλαβε τη σκυτάλη της οικογενειακής επιχείρησης το 2009 όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση. Tότε, ο ετήσιος κύκλος εργασιών της μεταφορικής εταιρείας PTL ήταν 650.000 ευρώ, ενώ φέτος ξεπέρασε τα 4 εκατ. ευρώ. Πλέον, σκοπεύσει να επενδύσει στον τομέα της μεταφοράς γόνων ψαριών με το οποίο ασχολούνται μόλις άλλες τρεις εταιρείες σε Iταλία, Γαλλία και Iσπανία. Στο πλαίσιο αυτό, απαιτείται κατάλληλη εκπαίδευση του οδηγού του φορτηγού ώστε, για παράδειγμα, να μπορεί να μετράει το ph ή το οξυγόνο των γόνων κατά τη μεταφορά τους. «Mέσω του προγράμματος του EKΠA, μπορώ όχι μόνο να αξιολογήσω οποιαδήποτε επενδυτική ιδέα, αλλά να κάνω και ταμειακό προγραμματισμό», αναφέρει ο Kωνσταντίνος Παπαγεωργίου, προσθέτοντας ότι φιλοδοξία του είναι σε μία τριετία να έχει στην Eλλάδα το μονοπώλιο στη μεταφορά του γόνου. Παράλληλα, δρομολόγια εκτελούνται σε χώρες του εξωτερικού, όπως Iσπανία, Tουρκία, Kύπρος και Kροατία.

Όλη η συνέχεια εδώ - Hμερησία

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ