Στο «σφυρί» σπάνια κιθάρα του Τζον Λένον για τιμή ρεκόρ: 800.000 δολάρια‏

Μια σπάνια κιθάρα του 1962 που ανήκε στον μουσικό του θρυλικού συγκροτήματος των Μπιτλς, Τζον Λένον, και θεωρούνταν ότι είχε χαθεί, θα πουληθεί σε δημοπρασία φέτος στο Μπέβερλυ Χιλς (Καλιφόρνια) και μπορεί να σπάσει κάποιο ρεκόρ τιμής πώλησης, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο δημοπρασίας Julien's χθες.

Η κιθάρα (μοντέλο jumbo J-160E Gibson Acoustic) είχε αγοραστεί από τον Λένον στο Λίβερπουλ και είχε χαθεί το 1963 κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας των Μπίτλς στο Finsbury Park στο Λονδίνο τα Χριστούγεννα. Βρέθηκε 50 χρόνια αργότερα, όταν αγοράστηκε από ένα μαγαζί με μεταχειρισμένα αντικείμενα στις ΗΠΑ από τον Τζον Μακ Κο.

Η αξία της κιθάρας πιστοποιήθηκε από τον Αντι Μπάμπιουκ, μελετητή του μουσικού εξοπλισμού του συγκροτήματος, ο οποίος συνέκρινε τον αριθμό κατασκευής της κιθάρας, τον τύπο του ξύλου και τις γρατσουνιές της με φωτογραφίες και βίντεο του Λένον να παίζει με την κιθάρα σε συναυλίες ή να γράφει μουσική. Ο Μπάμπιουκ είπε ότι ο Λένον χρησιμοποίησε την ίδια κιθάρα να ηχογραφήσει το σινγκλ «Love Me Do».

Ο ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών, Ντάρεν Τζούλιεν, είπε ότι η αξία της κυμαίνεται μεταξύ 600.000 και 800.000 δολαρίων, ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει το ρεκόρ δημοπρασίας των 965.000 δολαρίων που σημειώθηκε το 2013 για μια ηλεκτρική κιθάρα που ανήκε στον Μπομπ Ντίλαν.

«Αντικείμενα που σχετίζονται με τον Τζον Λένον δεν εμφανίζονται συχνά στην αγορά, γιατί πολλοί τα κρατάνε. Αυτή ήταν μια από τις αγαπημένες του κιθάρες, και έλεγε ότι θα ήθελε να την είχε ακόμα», είπε ο Τζούλιεν.

Πηγή: reuters.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ