Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών: Τίτλος για Top Woman News...

Tο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου Γυναικών διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Να σημειωθεί ότι σε αυτή τη διοργάνωση συμμετέχουν αθλήτριες από τις χώρες- μέλη της FIFA. 

Για πρώτη φορά, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών διεξήχθη το 1991, με την ονομασία Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών, εξήντα ένα ολόκληρα χρόνια μετά τη διεξαγωγή του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου στους άνδρες. Η τρέχουσα μορφή του είναι 16 ομάδες.

Τη διοργάνωση του 2011 κέρδισε η Ιαπωνία. Στον τελικό νίκησε την ομάδα των ΗΠΑ με σκορ 3-1 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 2-2). Τη διοργάνωση του 2007 κέρδισε η Γερμανία. Στον τελικό που έγινε στην Κίνα, στις 30 Σεπτεμβρίου νίκησε τη Βραζιλία με 2-0.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2011 είχαν υπάρξει καταγγελίες ότι στην εθνική ομάδα της Γουινέας συμμετείχαν τρεις άνδρες!

Η εκπρόσωπος της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, Ντόρις Φίτσεν, σχολίασε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιηθεί οποιοδήποτε τεστ φύλου, ενώ μια από τις καλύτερες παίκτριες της Αφρικής, η Τζενοβίβα Ανίβα είχε καταγγείλει ότι, κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, της ζήτησαν να γδυθεί για να αποδείξει ότι είναι γυναίκα!

Να σημειωθεί ότι η διεθνής διαιτητής Θάλεια Μήτση και η διεθνής βοηθός Χρυσούλα Κουρομπύλια έχουν επιλεγεί στην τελική λίστα της FIFA και θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του FIFA WWC Canada 2015.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ