Με… πολύ σεξ απαντούν οι Έλληνες στην κρίση – 35% αύξηση έδειξε η έρευνα

Έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,που έγινε σε δείγμα 600 ανδρών, ηλικίας 25-64 ετών, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, έδειξε ότι οι συμπολίτες μας δεν το βάζουν κάτω και πολύ περισσότερο δεν θυσιάζουν το σεξ στο βωμό της κρίσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έως και 35% περισσότερο σεξ κάνει ο Έλληνας το τελευταίο τετράμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πριν από ένα χρόνο.
 
Η νέα αυτή έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα όσο μέχρι πρότινος γνωρίζαμε, ότι η κρίση έχει ρίξει στα κάτεργα την λίμπιντο των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Μάλιστα το αποτέλεσμα αυτό της έρευνας ξάφνιασε ευχάριστα τους ειδικούς του Ανδρολογικού Ινστιτούτου οι οποίοι δίνουν την εξήγηση ότι το σεξ είναι αντίδοτο σε όσα άσχημα βιώνουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης
 
Ενδεικτικό είναι ότι βάση της έρευνας ότι στους άνδρες ηλικίας 18 έως 34 ετών, δηλαδή, στους νέους άνδρες, που έχουν πληγεί περισσότερο από τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της κρίσης, οι σεξουαλικές επαφές το τελευταίο τετράμηνο έχουν αυξηθεί κατά 35%. Ακολουθούν, πολύ κοντά, οι άνδρες ηλικίας 35 έως 54 ετών, οι σεξουαλικές επαφές των οποίων έχουν αυξηθεί κατά 30%. Τέλος, στους άνδρες άνω των 54 ετών, οι σεξουαλικές επαφές είναι εξίσου αυξημένες, σε ποσοστό 27%.


 
Όπως αναφέρει ο Δρ. Κώστας Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών: «Η σεξουαλική μας φύση καταπιέζεται στον πολιτισμό και τις συμβάσεις του. Αντίθετα οι συνθήκες όπου ο πολιτισμός μοιάζει να είναι εχθρικός για την επιβίωσή μας, μας αναγκάζουν να ξαναθυμηθούμε τα ανιδιοτελή και ισχυρά μας ένστικτα. Θέλω να ζήσω, άρα θέλω να κάνω έρωτα. Ο έρωτας είναι το μοναδικό αντίδοτο όταν όλα γύρω μοιάζουν μαύρα και απαισόδοξα. Ακόμα και για το θάνατο».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ